Štvrtecký si v Hochfilzenu dojel pro životní výsledek, závod ve sprintu dokončil na osmém místě

Biatlonista Jakub Štvrtecký skončil osmý ve sprintu Světového poháru v Hochfilzenu a zaznamenal nejlepší výsledek v kariéře. Třiadvacetiletý český reprezentant trefil na střelnici všech deset ran a poprvé se umístil v první desítce. Od rozšířeného pódia pro šest nejlepších dělilo rodáka ze Vsetína bezmála sedm vteřin. Co ho dovedlo k úspěšnému výsledku? Kdy chystá oslavu? Krátce po doběhu do cíle to prozradil v rozhovoru s reportérem Janem Suchanem.

Také druhý sprint sezony ovládl Nor Johannes Thingnes Bö, který si upevnil vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Trojnásobný vítěz velkého křišťálového glóbu porazil díky bezchybné střelbě o 43 vteřin jednou chybujícího Émiliena Jacquelina z Francie. Třetí byl další Nor Sturla Holm Laegreid.

Co před závodem Jakuba Štvrteckého nabudilo a pomohlo od střeleckého trenéra?

„Abych si věřil a udělal to, jak mám. Myslím, že mi tady v tom Matt Emmons hodně pomohl, zvedl mi sebevědomí a za to jsem moc rád. On je furt pozitivně naladěný a dokáže to velice dobře přenést i na nás. Za mě tedy jen pozitivní,“ zhodnotil pro Radiožurnál Sport Štvrtecký spolupráci s trenérem střelby Emmonsem.

Umístění v první desítce atakoval také Michal Krčmář. Nejzkušenější český biatlonista v poli však doplatil na dvě chyby při střelbě vestoje a skončil patnáctý. Bodoval i sedmatřicátý Tomáš Mikyska, s nímž se do stíhacího závodu dostal ještě sedmapadesátý Mikuláš Karlík. Neuspěl jen Jonáš Mareček na 62. příčce.

Čtěte také

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):

Muži - sprint (10 km): 1. J. T. Bö (Nor.) 23:04,0 (0 trest. okruhů), 2. Jacquelin (Fr.) -43,0 (1), 3. Laegreid -46,9 (1), 4. Andersen (oba Nor.) -54,5 (0), 5. Rastorgujevs (Lot.) -1:00,4 (0), 6. Ponsiluoma (Švéd.) -1:03,7 (1), ...8. Štvrtecký -1:10,5 (0), 15. Krčmář 1:37,4 (2), 37. Mikyska -2:22,6 (1), 57. Karlík -3:01,4 (3), 62. Mareček (všichni ČR) -3:11,4 (2)

autoři: Jan Suchan , mim , rej
Spustit audio

Související