Studio DVA je jako lázně, říká Petr Štěpánek. Zahraje si tam oběť šílené Annie v adaptaci slavné Kingovy Misery

27. únor 2018

Všechno je jednou poprvé. A platí to i v herectví. Například oblíbený herec Petr Štěpánek si teď poprvé zahraje v divadelním thrilleru – a rovnou v adaptaci světového bestselleru Misery od mistra hororu Stephena Kinga. „Na spolupráci s Ondřejem Sokolem, který režíruje, jsem se moc těšil. Oživení mladou krví je velmi příjemné,“ říká v rozhovoru s Petrem Králem.

Román Misery patří mezi nejznámější Kingovy thrillery. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou Paula po těžké havárii najde jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta.

Adaptace se teď chopilo pražské divadelní Studio DVA, v hlavních rolích se objeví právě Petr Štěpánek a také jeho žena Zlata Adamovská v roli šílené Annie. A lístky na premiéru, která se koná 29. března, už jsou vyprodané.

„Začali jsme zkoušet na konci ledna. A přiznám se, že atmosféra ve Studiu DVA je jako v lázních,“ usmívá se Petr Štěpánek. Dva měsíce na zkoušení jsou podle něj standardní. „Do toho samozřejmě všichni pracujeme, takže času je ještě o něco míň. Vždy ale jde o to, jak jste připraven a jakým způsobem pracujete.“

Navěky princem

Petr Štěpánek už toho má za sebou mnoho: prince ze Zlatovlásky, Stínadla i řadu nezapomenutelných charakterních rolí. Představit si ho jako padoucha? Skoro nemožné. Přestože, jak sám Petr Štěpánek zdůrazňuje, záporáků si už zahrál celou řadu.

„Lidé vám ale dají punc,“ krčí rameny. „Byť je mi pomalu sedmdesát let, pořád jsem ‚Jiřík’. Jendou jsem se ptál Vladimíra Ráže, jak dlouho hrál ‚milase’ on. Zamyslel se a odpověděl: ‚Dokud jsi nepřišel ty.‘“

autor: als

Související