Stand-up komedie jsou stále oblíbenější. A tak vznikl film Musíme se sejít

Výroční ceny Českého lva se budou v pražském Rudolfinu udělovat za necelý měsíc – 4. března. Akademici museli posoudit na sedm desítek filmů, které se loni natočily. Byl mezi nimi i snímek Musíme se sejít.

Filmem Musíme se sejít se tvůrci rozhodli využít oblíbenost televizních a internetových stand-up komiků a natočili s nimi film.


Hlavní postavy si zahráli Arnošt Frauenberg, Radek Petráš, Dominik Heřman Lev nebo Karel Hynek. Ve vedlejších rolích se objevili například Lukáš Langmajer, Richard Nedvěd, Varhan Orchestrovič Bauer nebo Eva Decastelo. Film Musíme se sejít vznikl pod režisérským vedením Davida Krále.

Příběh nás zavede mezi čtveřici kamarádů, kteří se po náhodném setkání po letech rozhodnou uspořádat velkolepou pánskou jízdu jako zamlada. Svůj film tvůrci označili jako lehkou letní komedii. Podle nich ji natočil tým lidí, který neměl tolik filmařských zkušeností, ale překypovali nadšením a energií.

Snímek potřeboval zachytit atmosféru léta, a tak se vyráběl hned několik let. Přesněji tři roky – od roku 2013. Jeho převážná část se natáčela v obci Višňová a jejím blízkém okolí, kde se v 70. letech minulého století natáčeli také slavní Chalupáři.

autor: Regina Květoňová
Spustit audio