SOUTĚŽ: Vary ve vašem kině. Radiožurnál vás vezme na jedinečnou filmovou přehlídku

28. červen 2020

Radiožurnál rozdá celkem 50 vstupenek na projekce pořádané v sobotu 4. 7. v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Karlových Varech. Zkuste štěstí a nalaďte si od pondělí do pátku Ranní Radiožurnál.

Čtěte také

Začátek července mají fanoušci filmu už tradičně kalendář rezervovaný pro návštěvu karlovarského filmového festivalu. Letos kvůli pandemii koronaviru o výlet na západ Čech přijdou, naštěstí ale nemusí přijít o filmy, které měli v plánu ve Varech zhlédnout.

Vary přijedou za vámi

Organizátoři festivalu připravili přehlídku 16 filmů nazvanou TADY VARY ve vašem kině, která bude k vidění celkem v 96 kinosálech po celé republice. Od 3. do 11. července tak můžete vždy od 17 a 20 hodin zhlédnout snímky, které vybralo programové oddělení karlovarského festivalu. Všechna představení budou koncipována tak, aby se co nejvíce přiblížila festivalové atmosféře.

Zahajovacímu filmu Než skončí léto bude v pátek 3. 7. ve 20 hodin předcházet speciální „slavnostní zahájení“. Před projekcí se prostřednictvím přenosu z Velkého sálu hotelu Thermal s diváky všech kin spojí prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška a moderátor Marek Eben.

„Bude trochu neobvyklé stát na pódiu ve Velkém sále bez publika. Chceme však, aby přehlídka TADY VARY ve vašem kině přinesla divákům víc, než jen běžné filmové představení. Je to náš vzkaz všem festivalovým návštěvníkům, že na ně nezapomínáme a že se těšíme na setkání při dalším festivalovém ročníku,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Jednotliví členové festivalového týmu také vyjedou do čtyřiceti míst po celé České republice, aby divákům v malých i velkých kinosálech od Karlovarského až po Moravskoslezský kraj představili uváděné tituly, podobně jako tomu bývá přímo na MFF Karlovy Vary. S diváky se setkají buď osobně, v několika případech také formou živých streamů do všech kin.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 29. června do pátku 3. července Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na film v Praze / Brně / Ostravě / Pardubicích / Karlových Varech“. Vyhraje vždy ten soutěžící, jehož e-mail přijde jako 10., 20., 30., 40. a 50. v pořadí.

TADY VARY

  • Kdy? 4. 7. 2020 od 17 a od 20 h
  • Co? film Jalda, noc odpuštění (od 17 h) a Luxor (od 20 h)
  • Kde? Praha: kino Aero; Brno: Scala, Ostrava: Etáž a Luna, Pardubice: Cinestar, Karlovy Vary: Thermal

V každém z měst máme vstupenky na oba filmy, které se ten den promítají, soutěžící si ovšem nemůže vybrat konkrétní snímek. V pořadí výherců budou vždy nejdříve přiděleny lístky na projekci od 17:00 a pak na tu od 20:00.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

V přehlídce TADY VARY jsou i filmy Než skončí léto a Proxima, na které se budete moct s Radiožurnálem také podívat. Než skončí léto bude předmětem soutěže od 6. července, na film Proxima budeme rozdávat vstupy na konci července. Oba tyto filmy bude v případě výhry možné zhlédnout přímo z domova.

autor: and
Spustit audio