SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na Anifilm. Soutěžte s námi o akreditace na festival animovaného filmu

11. duben 2023

Od pondělí do pátku ve vysílání Ranního Radiožurnálu soutěžíme o akreditace na mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm v Liberci. Od 2. do 7. května tam můžete zhlédnout filmové novinky, které soutěží v kategorii celovečerních animací i krátkých filmů. Chcete se pobavit a zároveň zhlédnout to nejlepší ze současné animované tvorby? Pak zkuste štěstí s Radiožurnálem. Výhercům rozdáme 50 akreditací na celý festival.

Do festivalových soutěží se letos přihlásilo více než 1400 děl. V soutěži celovečerních filmů se utká deset finálových filmů autorů z celého světa. Do soutěže krátkých filmů postoupilo 36 krátkých filmů. Jsou mezi nimi kandidáti na Oscara, klasici a známí mistři i nadějní mladí tvůrci. Letos soutěží i snímky, na jejichž podobě se podílela umělá inteligence. Festivaloví diváci uvidí i film vytesaný do dřeva či atypický anidok zevnitř prostředí počítačové hry.

Milovníci progresivnějších kategorií videoklipy a abstraktní a nenarativní tvorba se letos mohou těšit na soutěž 22 videoklipů a 23 nenarativních filmů. Opět se jedná o ukázku nejrůznějších výtvarných stylů i uměleckých přístupů.

Čtěte také

Široká prezentace současné české tvorby pak proběhne v rámci tradiční soutěže Český obzor. Tuzemským tvůrcům umožňuje změřit síly mezi sebou i načerpat inspiraci. Diváci si pak díky ní udělají představu o tom, jak si česká produkce stála v uplynulém roce. A to v kategoriích Krátký film, Studentský film, Seriál, Videoklip a Zakázková tvorba.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 10. do pátku 14. dubna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na Anifilm“. Vyhraje vždy 5 posluchačů, kteří odpoví jako 10., 20., 30., 40. a 50.

Anifilm 2023

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: Radiožurnál | zdroj: Anifilm.cz
Spustit audio

Související