SOUTĚŽ: Muž, který stál v cestě. Soutěžte s námi o vstupenky na drama o Františku Kriegelovi!

22. květen 2023

Od pondělí 22. do pátku 26. května ve vysílání Radiožurnálu soutěžíme o 70 vstupenek na film Muž, který stál v cestě. Od pondělí do středy soutěžíme o 50 vstupenek na předpremiéru filmu, která se koná 24.5. 2023 v kině Lucerna, ve čtvrtek a pátek pak o 20 voucherů do multikin Cinestar v regionech.

Muž, který stál v cestě – historický film Petra Nikolaeva o muži, který se vzepřel moci sovětského impéria a postavil se mu do cesty. Lékař a vrcholný politik František Kriegel byl jednou z tváří pražského jara. Po srpnu 1968 se jako jediný z československých politiků vzepřel Brežněvovi a přes silný nátlak odmítl podepsat souhlas se vstupem okupantů.

Hlavní roli ve strhujícím příběhu hraje Tomáš Töpfer, aktuálnost filmu podtrhuje fakt, že část filmu tvůrci natočili na podzim 2021 v ukrajinské Buči.

František Kriegel, jehož osudu je film věnován, byl jedním ze čtyř poslanců Národního shromáždění, kteří na podzim 1968 hlasovali proti přijetí smlouvy o „dočasném pobytu“ vojsk Varšavské smlouvy na území Československa. Po roce 1968 byl pronásledován a později byl signatářem Charty 77. Dobové drama poukazuje na zrůdnost invaze vojsk i komunistického režimu.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 22. do pátku 26. května Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na film“. Vyhraje každý desátý v pořadí. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email.

Premiéra filmu Muž, který stál v cestě

  • 24.5. 2023 od 17:00,
  • malý sál kina Lucerna, Praha.
  • Součástí akce je také debata s tvůrci po projekci.
autor: Radiožurnál | zdroj: Bontonfilm
Spustit audio