Snažil jsem se od začátku tlačit, prozradil po vítězství Tomáš Berdych

12. listopad 2014

Tenista Tomáš Berdych ještě neztratil šance na postup do semifinále Turnaje mistrů. Po drtivé porážce se Švýcarem Wawrinkou tentokrát hladce přehrál Chorvata Čiliće, 6:3 a 6:1 i díky agresivní hře a výbornému nástupu do utkání.

„Jeden zápas se nepovedl a sešlo se to tak, jak se to sešlo. Dneska to byl úplně jiný den, jiný zápas. Pořád to nebylo ideální, ale souhra okolností a všeho kolem fungovala,“ nechtěl Tomáš Berdych srovnávat dnešní vítězný zápas s Marinem Čilićem se svým prvním vystoupením na Turnaji mistrů.

„Snažil jsem se do hry jít víc agresivně a trošku ho ze začátku zatlačit, protože v zápasech, kdy člověk hraje hned s takhle dobrým borcem, je to cesta. To, co předvedl on, sice nebyl skvělý výkon, ale počítá se vítězství,“ uvědomuje si český tenista po výhře 6:3 a 6:1.

Letošní Turnaj mistrů je hodně specifický jednoznačností všech doposud odehraných zápasů. Berdych Čiliće porazil za pouhou hodinu a 15 minut. O to důležitější je zvládnout začátek utkání.

„Je to halový tenis. Důležitý je povrch, míče i styl hry, kdy člověk nevyhledává dlouhé výměny. Od prvních míčů se hraje agresivně a razantně. Hodně se dbá na úvod každé výměny a pak to může jít takhle rychle,“ všiml si rodák z Valašského Meziříčí.

Čtěte také

V pátek českého zástupce čeká světová jednička Novak Djoković. „Kdyby to byl marný boj, mohl jsem to dnes zabalit a odpinkat si tu dva zápasy. Marné to určitě není, v každém zápase je šance. Zápas s Djokovićem a Čilićem je obrovský rozdíl, ale každý zápas je jiný,“ ví Tomáš Berdych.

autoři: jpa , vman
Spustit audio