Sledujeme česká želízka v ohni přímo na místě. Poslouchejte sport na Radiožurnálu

10. únor 2021

České hvězdy zimních sportů mají před sebou vrchol sezóny. Ester Ledecká, Eva Samková, Markéta Davidová nebo Martina Sáblíková na svých šampionátech zabojují o medaile a Radiožurnál bude u toho. Nezapomínáme ale ani na další sporty. Podívejte se, co všechno vás v únorovém vysílání čeká.

Australian Open

Od 8. do 21. února se hraje v Melbourne grandslamový turnaj, na kterém po úterní prohře Petry Kvitové s Rumunkou Cirsteaovou vkládá Česko naděje do Karolíny Plíškové, která je nejvýše postavenou českou hráčkou ve světovém žebříčku. Ve třetím kole se utká s krajankou Karolínou Muchovou.

Na premiérovou účast ve třetím kole nedosáhl Jiří Veselý a posledním českým zástupcem v mužské dvouhře tak zůstává kvalifikant Tomáš Macháč. O postup do třetího kola bude ve čtvrtek bojovat s devátým nasazeným Italem Matteem Berrettinim.

Na místě vše sleduje sportovní reportér Jaroslav Plašil.

Čtěte také

MS ve sjezdovém lyžování

V pondělí měl v italské Cortině d'Ampezzo začít šampionát ve sjezdovém lyžování. Naděje českých fanoušků se upínají k hlavní české hvězdě Ester Ledecké, která startuje v kombinaci, ve sjezdu i v super-G.

Začátek mistrovství ovšem výrazně komplikuje počasí. Alpská kombinace byla kvůli sněhové nadílce odložena o týden na pondělí 15. února, úterní superobří slalom žen organizátoři odložili kvůli mlze a pojede se ve čtvrtek dopoledne. 

Posluchače Radiožurnálu přímo z Cortiny d'Ampezzo pravidelně informuje Martin Charvát.

Čtěte také

MS v biatlonu

Vrchol biatlonové sezóny začíná ve středu ve slovinské Pokljuce a potrvá až do neděle 21. února. Hlavní hvězdou české výpravy je Markéta Davidová, kromě ní se představí Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Tereza Voborníková.

Mužský tým tvoří medailisté z MS a ZOH Michal Krčmář a Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký a debutanti Mikuláš Karlík a Milan Žemlička.

O pravidelné vstupy ze Slovinska se ve vysílání stará sportovní reportér David Nyč.

MS ve snowboardcrossu

Fanoušci zlaté olympijské medailistky Evy Samkové od úterý sledují šampionát ve švédském středisku Idre Fjäll, kde česká snowboardcrossařka obhajuje předloňský titul. V kvalifikačních jízdách obsadila Samková třetí místo.

Čtěte také

Vendula Hopjáková musela svůj start na mistrovství světa zrušit. Do čtvrtečních vyřazovacích bojů kromě Samkové postoupili také všichni tři mužští reprezentanti Jan Kubičík, Radek Houser a Jakub Žerava.

Ze Švédska o dění na šampionátu informuje Jakub Marek.

MS v rychlobruslení 

Martina Sáblíková obhajuje tento týden na šampionátu v Heerenveenu loňské zlato a stříbro. Její hlavní závody na 3000 a 5000 metrů jsou na programu ve čtvrtek a v neděli. 

Celý rychlobruslařský šampionát pro Radiožurnál sleduje reportér Petr Kadeřábek.

Hokej, fotbal a Jizerská 50

Únor je bohatý i na další sportovní události. Reportéři Radiožurnálu sledují také české hokejisty, které čeká ve čtvrtek na Švédských hokejových hrách utkání s domácím týmem, v sobotu s Finskem a v neděli s Ruskem.

V pátek odstartuje 54. ročník Jizerské padesátky, které se letos kvůli protiepidemickým opatřením mohou zúčastnit jen profesionální běžci na lyžích. Na místě bude sportovní reportér Pavel Petr.

 A od pátku do neděle se odehrají také další zápasy 19. kola fotbalové Fortuna ligy. Radiožurnál bude mít své reportéry opět na všech stadionech.

Český rozhlas pro fanoušky sportu letos připravuje spuštění nové digitální stanice Radiožurnál Sport. Těšit se můžete na živé vstupy, přímé přenosy, zajímavé rozhovory nebo magazíny o profesionálním i amatérském sportu. Sledujte nás a poslouchejte sport na Radiožurnálu!

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio

Související

Více z pořadu