Šlapeme násilí na paty! Podpořte boj proti domácímu násilí pochodem v Divoké Šárce

12. srpen 2015

Domácí násilí není tabu, dokazují pořadatelé druhého ročníku pochodu Šlapeme násilí na paty, kterého se můžete zúčastnit i vy v polovině září.

„Na pochod se můžou vydat ti, kdo mají rádi přírodu a chtějí přispět na dobrou věc,“ vysvětlují organizátoři druhého ročníku této akce.

Jenže nejde jen o procházku přírodou. Cílem je především zviditelnění problematiky domácího násilí. „Chceme ukázat všem, kteří domácím násilím trpí, že cesta z tohoto osobního pekla je reálná,“ vysvětluje Zuzana Zdena Bednářová, ředitelka centra Acorus.

Pochod se koná v sobotu 19. září v pražské Šárce a startuje mezi 11. a 13. hodinou z kempu Džbán. Trasa měří 6 kilometrů a je tedy přístupná téměř všem. Možná vás potěší, že se na trať vydá také moderátorka Michaela Jílková a herec David Matásek.


Zaregistrovat se můžete už teď na stránkách www.acorus.cz. Na prvních 100 on-line zaregistrovaných čekají v den pochodu dárky.

V kempu se bude konat zábavní program pro celou rodinu. Vystoupí divadlo Rolnička a hudební skupina Yellow Sisters. Navštívíte také stánek Věda vás baví, děti si pohrají ve výtvarné dílničce a můžou se těšit také na ragby workshop.

Startovné činí 150 korun a celkový výtěžek použije centrum Acorus na podporu služeb pro osoby ohrožené domácím násilím. Navíc za každý kilometr „ušlý proti násilí“ věnuje firma ECCO 8 korun na konto tohoto centra.

autor: šše
Spustit audio