Simona Baumrtová plánuje změnu v tréninkovém programu. Bojovat bude i s motivací

30. prosinec 2016

Přípravu Simony Baumrtové na olympijské hry v Riu sledoval v rámci projektu Radiožurnálu Olympijský rok reportér Michal Jurman. Ten s plavkyní celý rok natáčel a její výkony sledoval přímo u bazénu v Riu.

„Simona Baumrtová v Brazílii spokojená určitě nebyla – připomeňme, že skončila 23. na znakařské dvoustovce, na poloviční trati byla na prvním nepostupovém místě do semifinále, tedy 17., v doplňkovém polohovém závodě na 200 metrů 36. a s polohovou štafetou byly ženy nakonec diskvalifikovány,“ připomíná Michal Jurman.

V Brazílii Baumrtovou také hodně trápilo zdraví, což přiznala až před závěrečným startem v polohové štafetě. Konkrétně šlo o narušený vestibulár – po příletu tak putovala do Ústřední vojenské nemocnice.

A jaké má plány do nového roku 2017? Před pár týdny se jí na mistrovství světa v krátkém bazénu docela dařilo. „Na znakařské stovce Simona Baumrtová přemýšlí, co bude dál. Prozradila už, že ztrácí motivaci, a plánuje změnu v tréninkovém programu, který od konce ledna do března přesune do Dánska,“ přibližuje Jurman.

Pokud bude forma, zúčastní se Baumrtová mistrovství světa v plaveckých sportech v Budapešti, nebo mistrovství Evropy v Kodani.

autoři: lvb , mij , jpr
Spustit audio