Ščasný vyrukoval na Spartu podobně jako Vrba na Nizozemsko, Teplice tak znovu neprohrály

14. září 2014

Fotbalisty Teplic neobrali o neporazitelnost ani hráči mistrovské Sparty. Úřadující mistři v 7. kole Synot ligy remizovali na Stínadlech 0:0.

Sotva rozhodčí Zelinka utkání zahájil, rozestavěli se Severočeši do hlubokého obranného valu, ze kterého vyráželi napadat sparťanskou rozehrávku a pak do nebezpečných protiútoků.

„Hráli jsme přesně, co po nás trenér chtěl. Měl na Spartu připravenou hodně dobrou taktiku. Dělala jí problémy,“ chválil svého nadřízeného Zdeňka Ščasného teplický záložník Egon Vůch.

To několik sparťanských fotbalistů zažilo určité déjá vu, protože podobnou taktiku naordinoval trenér národního týmu Pavel Vrba ve vítězném duelu s Nizozemskem. Teď ji reprezentanti David Lafata, Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal okusili i z druhé strany.

„Vždycky se hraje lépe, když máte větší držení míče a snažíte se něco vytvořit, než když se posouváte v bloku a snažíte se eliminovat soupeře,“ srovnával rozdílné strategie Bořek Dočkal.

Jenže spokojenější byl v obou případech ten tým, který byl méně na balonu, tedy česká reprezentace a Teplice. Trenér žlutomodrých Zdeněk Ščasný ale odmítá, že by se pojetím Pavla Vrby z utkání proti Nizozemsku inspiroval.

„My jsme podobně hráli už loni, například v Brně. Národním družstvem jsem se neinspiroval,“ upřesňoval Ščasný.

autoři: jsu , mau
Spustit audio