S Radiožurnálem vás zima nepřekvapí

7. prosinec 2012

Zimní sezóna začala a náruživí lyžaři se už vydávají do hor. Také Radiožurnál je na zimu připravený a s prvními vločkami rozjel pravidelné sněhové zpravodajství. Zatím nabízíme kompletní informace o sjízdnosti silnic u nás i v zahraničí a vbrzku i aktuální informace o výšce sněhové pokrývky v jednotlivých skiareálech.

Situaci na silnicích sleduje Radiožurnál nepřetržitě prostřednictvím Zelené vlny. Souhrnné informace o tom, jak to vypadá na horách a zda jsou cesty do lyžařských středisek sjízdné, nabízí hlavně ve svém sněhovém zpravodajství od středy do neděle.

Každou středu vždy ve 13.10 hodin přinášíme kompletní servis o sněhových podmínkách na horách v zahraničí, ale také o průjezdnosti hlavními dopravními tepnami v Rakousku, Itálii a Francii, kam se za lyžováním jezdí nejčastěji. Ve čtvrtek okolo 11.40 hodin se můžete těšit na reportáž z vybraného skiareálu v zahraničí, kterou doplní aktuální informace o sněhových podmínkách v zejména v alpských střediscích.

Další porci sněhových informací dodá páteční Ranní Radiožurnál mezi 6. a 8. hodinou. Přehledné shrnutí aktuálních sněhových podmínek v Čechách i na Moravě vám usnadní rozhodnutí, jestli vyrazit o víkendu na hory a jaké počasí tam můžete očekávat. Na dopravní situaci na výjezdech z měst a v samotných skiareálech se zaměříme ve 13.10 hodin, přičemž znovu zaktualizujeme předpověď počasí v horských oblastech.

Řidiči, kteří se na víkend chystají za sněhem do zahraničí, určitě ocení i aktuální informace o průjezdnosti hlavními evropskými tahy, které přinese páteční Večerní Radiožurnál mezi 20. a 21. hodinou v aktuálním rozhovoru s odborníkem z ÚAMK.

Sněhové zprávy o víkendu

Mnozí lidé vyjíždějí za sněhem až v sobotu brzy ráno. Právě jim je určena relace o aktuálních sněhových podmínkách v domácích lyžařských střediscích, kterou pravidelně vysíláme v 6.45 hodin. V průběhu sobotního Ranního Radiožurnálu mezi šestou a půl devátou pak znovu uslyšíte novinky o situaci na hlavních tranzitních tazích do Alp.

Itálie – středisko Marilleva

Komu by se chtělo vyrazit na jednodenní lyžování v neděli, může si poslechnout Ranní Radiožurnál. Aktuality o sněhových podmínkách v Česku a informace o počasí uslyšíte opět v 6.45 hodin.

Zimní Zelená vlna

Veškeré dění na silnicích monitoruje také Zelená vlna, která vstupuje do živého vysílání s každou důležitou informací. „Na aktualitách o sjízdnosti tahů na hory se mohou podílet i sami posluchači, pokud zavolají do callcentra Zelené vlny a Global assistance na číslo 800 12 20 12. Jejich informace okamžitě předáme lidem mířícím do hor,“ slibuje za dopravní zpravodajství Radiožurnálu Jan Říha.

Od poloviny ledna do půlky března nabídne Radiožurnál také oblíbený seriál Autem po Evropě, ve kterém se zblízka podíváme na dopravní předpisy v zemích, kam se nejčastěji jezdí autem na hory. A přidáme i informace o tom, jak připravit auto na dlouhou cestu do hor.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio