Rozhlasová moderátorka se vzdala soukromí i při porodu. Posluchači ho zažili v přímém přenosu

Moderátorka rozhlasové stanice The Arch ze Saint Louis Cassiday Procotorová žije svou prací do té míry, že i vlastní porod poskytla posluchačům stanice v přímém přenosu. Na vlnách rádia se s nimi totiž dělí o všechny aspekty svého života. Nevynechala porod syna. Když přišel na svět, jeho první hlasový projev slyšely tisíce lidí.

V létě 2000 vytvořil novinář Jiří X. Doležal projekt Nekoukat.cz, kdy po dobu jednoho měsíce umožňoval nahlížet do svého soukromí přes webovou kameru. Český časosběrný dokumentární seriál Čtyři v tom zase zaznamenal čtyři těhotenství, čtyři porody a devět měsíců, které změnily životy čtyř mladých žen.

Autentická dokumentace života lidí může mít různé podoby. Ta v podobě reality show se ale v poslední době stává velmi běžná. Moderátorka Cassiday Proctorová v ranní show rozhlasové stanice The Arch na jejích vlnách v přímém přenosu porodila a první zvuky, kterými její syn Jameson vážící tři a půl kila oznámil svůj příchod na svět tak slyšely tisíce lidí.

Nebylo dost na tom. Cassiday s posluchači prožívala celé své těhotenství a podělila se s nimi o své pocity i po porodu. Ostatně byli to právě posluchači, kdo vybíral v rozhlasové soutěži i jméno jejího potomka. Podle Cassiday to byla jen součást její každodenní práce, protože s posluchači se podle svých slov dělí o všechny aspekty života.

Proctorová svou prací doslova žije. Pokud ji posedlost prací neopustí a život jejího syna se stane nedílnou součástí životů i jejích posluchačů, může se od syna časem dočkat i překvapivé reakce. Dnešní děti, které jsou na sociálních sítích jako doma, se už například i coby prvňáci dovedou velmi ohradit proti zveřejňování jejich soukromí rodiči, aniž by se jich rodiče zeptali, zda s tím souhlasí.

autor: znk
Spustit audio