Restaurace shání personál. „Brigádníci si mohou vydělat od 150 korun za hodinu, šanci má u nás kdokoli,“ zní z asociace
Stánky s občerstvením, bistra, kavárny a restaurace. Těm všem stále chybí zaměstnanci. Podle Asociace malých a středních podniků jich je až o 20 procent méně než před čtyřmi lety. Šanci tedy mají před létem i brigádníci. „Mladší generace je odlišná od generace současných čtyřicátníků. Je třeba rodiče vyzvat, aby se mladé nebáli pustit do pracovního procesu,“ říká Luboš Kastner, který v Asociaci malých a středních podniků gastronomy zastupuje.
Související
-
Míří sem davy turistů, ale ve stresu, šetří a nedopřejí si ani místní lahůdky, stěžují si Sevillané
Španělsko letos přivítá pravděpodobně rekordní počet návštěvníku. Jak se ale turisté chovají a proč jsou někdy ve stresu? To zjistila Lubica Zlochová v centru Sevilly.
-
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
V restauracích ubylo strávníků, ceny jídel meziročně vzrostly o čtvrtinu. Čeká restaurace série krachů? V čem by se mohly zlepšit a jak by mohl pomoci stát?
-
Pokud nevydržíte tvrdou školu v kuchyních Londýna, nemáte na to. Kodaň je jiná, popisuje kuchařka
V 17 vyhrála MasterChef Česko. Absolvovala prestižní kuchařskou školu Le Cordon Bleu, nyní pracuje v michelinské restaurací. Co Londýn naučil kuchařku Kristínu Nemčkovou?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.