Respekt, slušnost, pravdomluvnost i smysl pro humor. Volební tým spojovaly hodnoty, říká šéfka prezidentské kampaně Petra Pavla

30. leden 2023

Jana Vohralíková jako kancléřka a Markéta Řeháková jako prezidentova mluvčí. To jsou známá jména v budoucím obsazení prezidentské kanceláře. „Další jména jsou například Tomáš Richter. Pozice je potřeba obsadit správně, a to vyžaduje čas,“ přibližuje šéfka prezidentské kampaně Pavla Nýdrle, která bude pomáhat převést volební tým na Hrad. „Něco jako tranzitní manažer, ale moje role na Hradě žádná nebude, jsme primárně marketér.“

Jste v kontaktu se současnou kanceláří prezidenta republiky?

Zatím pouze přes SMS.

A budete na schůzkách s jejími zástupci chtít, aby už neprováděli zásadní rozhodnutí, změny na Hradě?

Čtěte také

To už je otázka na novou vedoucí kanceláře paní Vohralíkovou, ale předpokládám, že předání proběhne v pořádku a řádně.

Přejdete oficiálně do prezidentské kanceláře?

Moje role bude taková, že pomohu převést tým, který by rád pokračoval na Hradě, takže něco jako tranzitní manažer, ale pak moje role na Hradě žádná nebude. Jsem primárně marketér, nejsem úředník se vším respektem k těmto pozicím. Myslím si, že nemám kompetenčně správnou sadu na to, abych tam případně pokračovala. Zároveň mám další osobní plány.

Ale jako marketér „v podhradí“ pro Hrad?

Uvidíme.

Jak má vypadat ideální kandidát na práci v prezidentské kanceláři?

Budu velmi ráda, pokud se podaří na Hradě postavit tým, který byl i volební, protože ten spojovaly hodnoty, které jsme viděli nedávno v panu generálovi, teď už ve zvoleném prezidentovi – respekt, slušnost, pravdomluvnost i smysl pro humor.

Petr Pavel zmínil, že chce požádat Nejvyšší kontrolní úřad, aby na Hradě udělal audit. Proč?

Nemohu mluvit za zvoleného pana prezidenta, ale jak jsem měla možnost ho poznat, tak přistupuje ke všemu zodpovědně, chce kroky dělat postupně a správně, aby nedocházelo k pochybením a nebylo třeba se vracet zpátky. Myslím si, že si dává určitý postup i s ohledem na stávající historii na Pražském hradě, chce mít všechno podle pravidel a vrátit na Hrad řád. Myslím, si, že to jsou kroky, které dávají smysl.

autoři: Petr Král , prh
Spustit audio

Související