Radiodays Europe v Praze. Odstartovala mezinárodní konference rádia, audia a podcastů

Konferenci Radiodays Europe začala před 13 lety pořádat veřejnoprávní média severských zemí. Letošní hlavní akci hostí pražské Kongresové centrum. Praha se tak stala prvním středoevropským a východoevropským městem, které akci pořádá. S více než 1600 účastníky z 65 zemí jsou Radiodays Europe místem setkání evropského rozhlasového, podcastového a audio průmyslu. 

„Na Radiodays Europe představím, jak Český rozhlas pojímá zpravodajství o válce na Ukrajině a obecně – co všechno obnáší válečné zpravodajství ve 20. století,“ řekl jeden z mluvčích na konferenci, vedoucí zahraniční redakce Českého rozhlasu Filip Nerad.

Za ukrajinskou stranu pak vystoupí Andrej Trifonov, který přiblíží fungování veřejnoprávních médií na Ukrajině v době války. 

Kromě jednání a prezentací o budoucnosti rozhlasového vysílání a podcastu Český rozhlas také podepíše dohodu o spolupráci s ukrajinským rozhlasem. Konference Radiodays Europe začala před 13 lety pořádat veřejnoprávní média severských zemí. Praha je prvním středoevropským a východoevropským městem, které akci pořádá.

autoři: Jakub Lucký , agf
Spustit audio