Prožijte velikonoční svátky s Radiožurnálem. Na co se můžete těšit?

13. duben 2022

Nejvýznamnější křesťanské svátky jsou v Česku tradičně spojené s oslavou příchodu jara. Ve vysílání i na našem webu se pokusíme přiblížit oba tyto rozměry Velikonoc. Od našich reportérů se ve vysílání dozvíte, jak slaví svátky lidé po celém Česku. Letos poprvé po dvou letech opět bez roušek a koronavirových opatření. Na webu si zase můžete ověřit, jak dobře znáte velikonoční tradice, anebo se podívat, jak slaví svátky v jiných zemích. A jaké pro vás chystáme sváteční hosty?

Na Velký pátek přijala Lucie Výborná pozvání neratovského faráře Josefa Suchára, kterému se kolem jeho neobyčejného kostela se skleněnou střechou podařilo vybudovat také neobyčejnou komunitu věřících a přátel.

O svátečním prodlouženém víkendu nahlédneme také pod ruce muzikantům a řemeslníkům. V neděli si Patricie Strouhalová bude povídat s Matyášem Orsákem, tkalcem a chemikem v jedné osobě, který zkouší starobylé technologie výroby textilu ve své tkalcovně U Moruše. A na velikonoční pondělí se s Hostem Lucie Výborné vypravíme do Podještědí, za Davidem Sobotkou ze sklárny Pačinek v Kunraticích u Cvikova.

Čtěte také

Radiožurnál, jak ho máte rádi

Ani ve sváteční dny samozřejmě nepřijdete o to, na co jste na Radiožurnálu zvyklí. Naši reportéři a zpravodajové sledují neustále dění u nás i za hranicemi, momentálně především ve válkou zasažené Ukrajině. Nejzajímavější reportáže, rozhovory a komentáře z vysílání Radiožurnálu a Plusu najdete všechny pohromadě na speciální stránce věnované Válce na Ukrajině.

Nejčerstvější novinky uslyšíte ve zprávách nebo si je můžete přečíst na zpravodajském serveru iROZHLAS, který pro vás dění monitoruje mimo jiné i v nonstop online reportáži.

V čase 8:50 uslyšíte až do pondělí nové díly reportážního seriálu o tom, jak se uprchlíkům z Ukrajiny daří zapojit do života v Česku. Vysílat pro vás budeme i tradiční polední publicistiku po Hlavních zprávách a v pátek a v pondělí vpodvečer nepřijdete ani o  Dvacet minut Radiožurnálu s hostem k aktuálnímu dění.

autor: and
Spustit audio