Proti Dánsku bude hokejistům chybět Hertl, naopak nastoupí Sobotka i Hudler

Hokejová reprezentace nastoupí k odpolednímu zápasu proti Dánsku bez Tomáše Hertla, který zůstal na hotelu v péči lékařů. Naopak v sestavě už nebudou chybět Jiří Hudler s Vladimírem Sobotkou.

„Trošku mi utíkal puk, ale to bude dobrý. Při rozbruslení před zápasem se do toho dostanu,“ říkal po dopoledním tréninku Vladimír Sobotka, který na tom byl v týdnu z českých hokejistů zdravotně nejhůře.

„Láďa vypadá dobře, snad večer nastoupí,“ doufá asistent Weissmann. Jeho stav se skutečně zlepšil a na rozbruslení v tréninkové hale u Čižovka arény oblékl Sobotka bílý dres. Hrát tak bude v prvním útoku s Jágrem a Rolinkem.

„S Růžou jsem o tom zatím moc nemluvil, ale po rozbruslení se cítím normálně. Teď si odpočinu a uvidíme, jak mi bude, až se trochu prospím,“ říká Vladimír Sobotka.

I když nechce slibovat, vše nasvědčuje tomu, že by proti Dánsku mohl nastoupit. Čekání pro něj bylo dlouhé, na led se nedostal tři dny a znal jen hotel.

„Prakticky celé tři dny jsem prospal a snažil se hlavně vypotit. Moc jsem toho nesnědl, jenom suchou stravu a teplý čaj. Organismus je tak dost oslabený. Normálně jsem se najed až včera při večeři a dneska ráno. Rozbruslení byl vlastně můj první větší pohyb,“ popsal poslední dny Vladimír Sobotka.

Čtěte také

Jeho nemocný parťák Jiří Hudler dopoledne trénoval s Klepišem a Červenkou. Jasné je to, že poprvé na turnaji nastoupí Michal Vondrka v útoku s dvojicí Novotný – Sekáč. V brance bude Alexander Salák.

Utkání českých hokejistů proti Dánům začíná v 15 hodin a 45 minut. Z prvních dvou třetin od nás uslyšíte reportážní vstupy, třetí třetinu a případné nastavení odvysíláme v přímém přenosu.

autoři: Vojtěch Bureš , fk
Spustit audio