Příbrami výrazně pomohla k výhře nad Jabloncem laxnost hostů

11. květen 2014

Ve sportu není příjemnější situace, než hrát proti odevzdanému či bez zájmu hrajícímu soupeři. V praxi si to vyzkoušeli fotbalisté Příbrami, kteří se výhrou 3:0 nad Jabloncem ve 28. kole téměř jistě zachránili v Gambrinus lize. Díky matnému výkonu Jabloneckých bylo rozhodnuto už po 20 minutách.

„Naletěli jsme na ně a zápas jsme zvládli. Nějaké místo tam určitě bylo, jejich stopeři byli více roztažení,“ všiml si domácí záložník Lukáš Stratil, který dostával před jabloneckou brankou nejvíc prostoru. A mezi 19. a 37. minutou mu soupeřova ledabylost dovolila dát gól a trefit tyčku i břevno.

„Čekali jsme, že na nás Jablonec víc naletí, ale vypadalo to uspaně,“ hodnotí domácí záložník. V podzimním zápase přitom Jablonec doma deklasoval Příbram 6:0.

Bez zájmu hrající hosté se probrali k životu až po půlhodině hry, ale po Zemanově brance těsně před přestávkou už se druhý poločas vůbec hrát nemusel.

„Výkonnost je charakterem hráčů. Není možné, aby se týden sešel s týdnem a my podali takhle rozdílné výkony. Je to ostuda, kterou hráči dali na moji hlavu a hlavně na klub,“ říká rozezlený kouč Roman Skuhravý.

Po sezóně v roli hlavního jabloneckého trenéra končí, ale sobotní zápas vypadal, jako by Skuhravý tým v Jablonci do autobusu zamknul a utkání u Litavky ho nutil odehrát násilím.

autoři: jkb , vman
Spustit audio