Příbram by mohl ze sestupových příček GL dostat Kuvajťan Azíz

8. březen 2013

Boj o záchranu ve fotbalové Gambrinus lize bude asi nesmírně napínavý až do konce soutěže. Po 18. kolech to totiž vypadá, že se může týkat až poloviny týmů. Osmé Slovácko dělí jen pět bodů od poslední Příbrami, která rozhodně nechce sestoupit.

Příbram se až do minulého zápasu trápila v zakončení a byla nejhorším týmem soutěže nejen bodově - dala i nejméně gólů. Proti Teplicím ale možná objevila novou klubovou hvězdu - Azíze Mašána.

Kuvajťan dal hned při svém debutu v české nejvyšší soutěži dva góly, a výrazně tak pomohl týmu k důležitému vítězství.

„Azíz je nesmírně šikovný, myslím, že na naši ligu je to nadprůměr. Určitě nám pomůže,“ věří novému spoluhráči záložník Daniel Tarczal.

Příbram dnes čeká v 19. kole utkání na Dukle. A se zápasy mimo domácí stadion má středočeský tým v této sezoně problémy - z osmi duelů získal pouze dva body.

Pokud ale kuvajtský fotbalista naváže na své premiérové vystoupení, mohla by se tahle chudá bilance změnit. A bránit by tomu nemusela ani jazyková bariéra, která přece jen občas komplikuje komunikaci mezi Azízem Mašánem a ostatními příbramskými hráči.

„Je to s ním samozřejmě trošičku obtížnější než s českým spoluhráčem, ale on maká hodně dopředu a dobře se taky vrací. Když je tam nějaký problém, musíme za něj zamakat dozadu, když přijde nějaké nedorozumění, ale to všechno bude lepší a lepší,“ říká Daniel Tarczal.

Pokud by Příbram na Dukle uspěla, opustí alespoň dočasně sestupové pozice a vyvine tlak na další týmy bojující o záchranu. Snažit se o to bude na Julisce od 18 hodin.

autoři: tej , mva
Spustit audio