Prezidentský pohár Oceláři oslaví po základní části. Bodový rekord neřeší

23. únor 2015

Vypadalo to, že hokejisté Třince získají Prezidentský pohár za výhru v základní části extraligy daleko dřív. Přibrzdila je sice série tří proher, ale tři kola před koncem základní části je jasné, že do play-off půjdou Oceláři z prvního místa. To si zajistili výhrou 4:1 nad brněnskou Kometou.

Zvítězit v základní části je ale jen dílčí úspěch. Kromě éry suverénního Vsetína dokázala vyhrát základní část a pak i play-off dvakrát Sparta. Naposledy se to povedlo v sezoně 2010/2011 právě Třinci a byl u toho i Erik Hrňa.

„Pro mě to byla jiná sezona, protože jsem nehrál. Teď dostávám hodně prostoru a užívám si to daleko víc. I ta předchozí sezona byla ale skvělá, doufám, že to zažijeme znovu,“ věří třinecký útočník.

Se svým týmem může být i u jiného přepisování extraligových statistik. Třinec dvě kola před koncem základní části dělí čtyři body od překonání rekordu Pardubic v počtu získaných bodů. Východočeši jich v ročníku 2002/2003 nasbírali 111.

„Neřeším to a myslím, že se tím nezabývají ani ostatní kluci. Máme ještě dva zápasy, už budeme zkoušet věci na play-off. K němu bude směřovat veškerá příprava,“ má jasno Erik Hrňa.

Co ale první tým tabulky jistě před vyřazovací částí musí trápit, jsou zranění. Proti Kometě chyběli Klesla, Polanský, Adamský a Klepiš. Bez nich by byla cesta za titulem hodně těžká.

Čtěte také

Aktuálně může Oceláře těšit zisk Prezidentského poháru, na který se z pověrčivosti sice nemá sahat, ale o oslavě nepsaná hokejová pravidla nemluví.

„Oslavíme to až po posledním zápase na Spartě. Budeme navíc zapíjet i dítě Kuby Klepiše, takže nějaká oslava určitě proběhne,“ říká Lukáš Žejdl, který přispěl k výhře Třince nad Brnem 4:1 dvěma góly.

autoři: ras , fk , Petr Hašek
Spustit audio