Prezident Mesič navštívil letovisko Omiš

20. červenec 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Prezident Chorvatska Stipe Mesič vyrazil na návštěvu letoviska Omiš. Do splitského přístavu dorazila luxusní jachta ománského sultána. Na dálnici mezi Zagrebem a Karlovacem trápí turisty kilometrové kolony.

Právě v těchto chvílích je na návštěvě letoviska Omiš prezident Chorvatska Stipe Mesič. Je to jeho vůbec návštěva tohoto přímořského turistického centra. Po projižďce na řece Cetine bude večeřet u Radmanových mlýnů a poté má v plánu návštěvu Festivalu mužských pěveckých sborů. V Omiši proto počítejte s možnými bezpečnostními opatřeními a dopravními omezeními.

Na dálnici mezi Zágrebem a Karlovacem se včera vytvořila asi 25 km dlouhá kolona. Hranici do Chorvatska včera překročilo více než 270 tisíc turistů a ze země naopak odjelo téměř 60 tisíc turistů. Berte tuto informaci jako doporučení, protože takové zácpy se na zdejších cestách tvoří každou sobotu. Pokud nemusíte, vyberte si k odjezdu domů jiný den.

Do přístavu ve Splitu už dorazila obří luxusní jachta ománského sultána Kabuse bin Saida, který je pokládán za jednoho z nejbohatších lidí na světe. Ve Splitu zůstane 10 dnů a potom se přesune do Dubrovniku, kam dorazí i sultán a jeho početný doprovod.

Počasí v Dalmácii: zítra bude opět slunečno a velmi teplo, teploty se vyšplhají až k pětatřiceti stupňům Celsia.

autor: pev
Spustit audio

Více z pořadu