Přeju si, abychom neřešili maličkosti, říká moderátorka Daniela Písařovicová

11. prosinec 2018

Televizní moderátorka Daniela Písařovicová se po účasti v taneční soutěži StarDance vyrovnává s novou vlnou popularity. Co jí soutěž samotná přinesla? Jaký je její vztah k charitě? A z čeho má největší radost? Ptala se Zuzana Burešová.

Účast v pořadu StarDance jí nepřinesl jen náročný podzim, ale také novou vlnu popularity, se kterou se jako redaktorka zpráv tolik nesetkávala. „Zpravodajství se nikdy netýkalo malých dětí, ale teď se se mnou chtějí malé děti fotit. Lidé mě zastavují a ptají se mě na věci ze zákulisí. StarDance je mezigenerační a pohltilo spoustu lidí,“ říká Daniela.

K účasti v soutěži řekla spontánně ano, aniž by přemýšlela, kolik času a energie ji soutěž bude stát. „Napadlo mě, že to bude bolet, ale pohyb mám ráda. Tanec mě lákal. A chtěla jsem vědět, kde mám svoje limity. Poslední týden jsme trénovali osm hodin denně a to už jsou dvě práce na plný úvazek,“ vypráví Daniela.

Osmdesátníci tančili jako ve StarDance. Je to pro ně radost i léčba

Královéhradecký domov pro seniory GrandPark oslavil 1. výročí svého otevření plesem pro své klienty

Královéhradecký domov pro seniory GrandPark oslavil 1. výročí svého otevření plesem pro své klienty. Ač je průměrný věk klientů domova 80 let, celou akci si velmi užívali a aktivně protancovali celé odpoledne. Včetně těch na vozíčku i seniorů, kteří trpí Alzheimerovou nemocí.

Zuzana Burešová byla zvědavá na zkušenosti kolegů ze zpravodajství, Roberta Záruby a Jolany Voldánové. „Robert mi řekl, že to byl jeden z nejkrásnějších podzimů jeho života a to pro mě byla důležitá věta,“ přiznává Daniela. „A měl pravdu. Měla jsem štěstí na svoje kolegy, byli jsme skvělá parta. S těmi lidmi bych se jinde nejspíš nesetkala. Za to jsem moc ráda, to je pro mě největší přidaná hodnota StarDance.“

Daniela Písařovicová je zvyklá naživo moderovat zprávy. Je stres z účasti v soutěži podobný? „Je to úplně nesrovnatelné. Práci se věnuju od roku 2004, a nervozita k ní patří. Ale vstoupit na parket, když tě všichni pozorují a ty víš, že to neumíš… stres mě úplně paralyzoval,“ přiznává. Překvapivě snadné pak prý bylo skousnout kritiku porotců. Sama Daniela prý věděla, že její tanec není perfektní, takže výtky brala s pokorou.

Sedmý večer pořadu StarDance byl benefiční, výtěžek šel na konto Paraple. Pro Danielu Písařovicovou to nebylo to poprvé, co vystoupila na charitativním večeru. Nedávno zpívala na koncertě pro spolek Alsa, který podporuje nemocné amyotrofickou laterální sklerózou. Se spolkem spolupracuje řadu let. Začala proto, že měla pocit, že o nemoci se mezi lidmi moc neví. „Mám velkou radost, že se podařilo sehnat auto na převoz pacientů, to je neuvěřitelný úspěch,“ raduje se Daniela.

autoři: Zuzana Burešová ,
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.