Pošli to dál! Benefiční koncert Světlo pro Světlušku zve na vystoupení Chinaski, Kollera i Ráchel Skleničkové

25. září 2019

Charitativní koncert Světlo pro Světlušku se letos ponese v duchu hesla Pošli to dál. Vybízí tím k pomoci nevidomým a zároveň ukazuje, jak zrakově postižení pomáhají lidem kolem sebe a jsou inspirací ostatním. Na koncertu vystoupí mimo jiné Chinaski, Miro Žbirka, David Koller nebo Xindl X. Uskuteční se 19. října v Pražské křižovatce, tedy v kostelu sv. Anny v centru hlavního města. A lidé také budou moct během něj přispět na pomoc nevidomým.

Na charitativním koncertu zazní celkem osm hudebních vystoupení. Pozvání Světlušky na pódium do Pražské křižovatky letos přijali Chinaski, Lenka Filipová, Miro Žbirka, David Koller, Xindl X a Jananas, Tereza Černochová a Jakub Ondra.

Celým večerem provedou moderátoři Lucie Výborná a Jan Smetana z České televize.

Koncert budou 19. října od 22 hodin živě vysílat ČT1 a Radiožurnál. Vstupenky na koncert můžete zakoupit zde.

Všechny písně zazní v duetech s nevidomými zpěváky. Doprovázet je bude smyčcový kvintet a světluščí sbor složený z Kühnova dětského sboru, nevidomých dětí Školy Jaroslava Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na náměstí Míru v Praze.

Čtěte také

Nebude chybět ani medailonek o tom, jak konkrétně Světluška pomáhá s nevidomým sportovcem, trenérem a koučem Markem Moflárem z Prahy.

Součástí večera budou také tři předtočené reportáže Den POTMĚ, ve kterých jezdec freestyle motocrossu Martin Koreň a zrakově postižená Šarlota Kušnírová jezdí na motorce, hudebník a zpěvák Miro Žbirka a nevidomá Ráchel Skleničková spolu hrají a herec Jiří Langmajer a nevidomý Petr Veselý se potápějí.

Během přenosu mohou lidé podpořit Světlušku odesláním dárcovské SMS či prostřednictvím call centra přislíbit finanční dar na pomoc nevidomým.

autor: Anna Jadrná | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související