Poslední kolo soutěže ZZZ vyhrálo Rakousko včera a dnes

V červnovém kole velké zápisníkové soutěže Radiožurnálu zvítězil fejeton Jana Kmenta, tradičně bodovala také Kamila Kysučanová, na třetím místě skončil Milan Ječný. Jméno absolutního vítěze naší soutěže o pobyt ve Švýcarsku uslyšíte v sobotu 18. července v Zápisníku zahraničních zpravodajů.

V posledním kole si nejvíce hlasů získal fejeton Jana Kmenta Rakousko včera a dnes o tom, jak se změnily poměry u našich sousedů a jak porevoluční vstřícnost nahradilo pokutování. Druhou příčku obsadila Kamila Kysučanová se zvukovou reportáží o Náboženství v Indii. Slečna Kysučanová byla jedinou soutěžící, která poslala reportáž do všech třech kol, a ve všech obsadila stříbrnou příčku. Reportáž Tau't Batu - kde končí okolní svět? o Štědrém dni stráveném uprostřed filipínského skalního kmene vynesla třetí místo Milanovi Ječnému. Výherci dostali od Švýcarského turistického sdružení knížku Vlakem po Švýcarsku, balíček švýcarské čokolády Lindt a cenu věnoval i Wallis Tourismus.

"Do závěrečného kola přišlo nejvíce reportáží a i jejich kvalita byla stále lepší. Potěšilo nás, že soutěž posluchače tak zaujala. Doufám, že v příštích letech se více zapojí i se zvukovými záznamy, letos šlo jen o pár prvních vlaštovek," říká vedoucí zahraniční redakce Radiožurnálu Klára Stejskalová.

Také tyto tři reportáže postupují do finále, ve kterém odborná komise vybere absolutního vítěze. Kdo nakonec stráví dovolenou ve Švýcarsku, se posluchači dozví v sobotu 18. července po desáté hodině v Zápisníku zahraničních zpravodajů.

Na webu soutěže Zápisníku zahraničních zpravodajů najdete všechny odvysílané reportáže v textové i audio podobě, včetně fotografií.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: kls , lep
Spustit audio