Policie zatýkala kvůli žhářskému útoku v ostravské osadě Bedřiška

21. duben 2010
Zprávy

Policisté dnes zatýkali v ostravské kolonii Bedřiška. Kriminalisté odvedli všechny obyvatele, kteří žijí naproti domku romské rodiny Dušana Podraného. Právě tam dosud neznámí pachatelé v polovině března hodili zápalnou láhev s vysoce hořlavou tekutinou.

Policisté v Bedřišce podle místních zadrželi celkem šest lidí - čtyři dospělé a dva dospívající mladíky.

U výslechu byl také Dušan Podraný, otec rodiny, která se nedávno stala terčem dosud neobjasněného žhářského útoku. Z toho, že policisté odvedli v poutech jeho sousedy, je v šoku:

„Sebrali sousedku, celý barák vybrali a v poutech je odvezli. Jestli to udělali oni, budou tady mít špatný bydlení. Nemůžu tvrdit, že to udělali zrovna oni; to je rodina, se kterou jsme se nehádali.“

Jak večer potvrdil náměstek krajského policejního ředitele v Ostravě Dalimil Sypták, z šestice zatčených jsou zadržováni už jen tři. Ostatní mohli odejít.

„Protože nebyly zjištěny takové skutečnosti, že se dopustili nějakého trestného činu. Ohledně dalších osob probíhají výslechy; v současné době nemůžeme s ohledem na stav šetření sdělovat bližší informace. Předpokládáme, že tak bude možné učinit zítra v dopoledních hodinách,“ uvedl Sypták.

Neznámí pachatelé prohodili zápalnou láhev s vysoce hořlavou tekutinou oknem do dětského pokoje, kde spala třináctiletá dívka.

autoři: ada , mta , mrk
Spustit audio