Petr Lexa alias Hoggy: Youtubeři můžou všechno. Ale často si neuvědomují svůj vliv

10. únor 2016

Petr Lexa, který je znám také jako Hoggy, je youtuber, natáčí videa a zveřejňuje je na internetovém portálu YouTube. Některá jeho videa přitom mají až dva miliony zhlédnutí.

„Hoggy, to není přezdívka, ale role, pod kterou vystupuji na YouTube,“ přibližuje své pojetí vnímání identity v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným Petr Lexa, který pod vlastním jménem vystupuje jinde – jako zpěvák hudební skupiny Slza.

Na YouTube baví hlavně děti a náctileté. „Vím, jaký mám vliv na diváky.Dětem říkám, aby si šly hrát, když mají tu možnost. Videa jim neutečou,“ vysvětluje Petr Lexa a vzpomíná na své dětství, tedy na dobu, kdy internet nebyl tak rozšířený.

Za celebritu českého a slovenského internetu se však nepovažuje. „Možná jsem známější, ale to je všechno,“ tvrdí.

Potýká se ovšem s jiným problémem. Youtuber totiž podle jeho názoru může všechno. „Youtubeři si často neuvědomují svůj vliv na děti. Osobně se snažím promlouvat a využívat některé věci. Jsou třeba youtubeři, kteří mluví sprostě a nabádají děti k něčemu, co by dělat neměly,“ upozorňuje.

Čtěte také

Mít téměř 600 tisíc odběratelů kanálu na YouTube, to už je podle Petra Lexy obrovská odpovědnost. „Vím, co si můžu dovolit a co bych si dovolit naopak neměl,“ soudí. Diváci se mu někdy svěřují až příliš a dodává: „Píšou mi věci, které jsem ani nečekal, že někdy budu číst.“

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio