Pavel Nový, herec

24. srpen 2012

„Jsem vztekloun,“ tvrdí o sobě páteční host Radiožurnálu, kterým byl známý herec Pavel Nový. Moderátorka Lucie Výborná si s ním povídala v netradičním čase, totiž od půl jedenácté. Mluvilo se o netradičním dvacetiminutovém hororu Seance, ale také o rozsudku nad Andersem Breivikem.

„Vztekám se hlavně v okamžicích, kdy jsem zahnán do kouta. Jsem vlastně trochu jako zvíře,“ zamýšlí se s úsměvem Pavel Nový s tím, že podobné momenty nepřeje nikomu.

Zároveň popisuje poměrně netradiční snímek s názvem Seance, v němž si zahrál. „Je jen dvacetiminutový, takže ho v kinech nedávají, protože předfilmy se dnes nenosí,“ vysvětluje Pavel Nový. „Ve filmu hraji věrného sluhu, který pomáhá rodině vlastnící zámeček. Natáčelo se v Rosicích. Právě tam se konala naše duchařská seance,“ popisuje.

Dalo by se říct, že se Pavel Nový relativně často setkává se smrtí. Ve snímku Seance jeho postava zemře, ve filmu Exitus, na němž se nedávno podílel, jeho hrdina vraždil. Sám se navíc potýkal se západonilskou horečkou.

Pavel Nový odpovídal na otázky Lucie Výborné

Přesto všechno tvrdí, že ze svého života nepřenáší do divadelní a profese žádné traumatické důsledky. „Na nemoc nelze nemyslet, ale několik nejtěžších dní svého života si nepamatuji. Mozek je v milosrdný,“ domnívá se.

S kým rád spolupracuje? Jak vzpomíná na tkalcovskou dílnu, která mu pomohla v rehabilitaci po těžké nemoci? A proč má rád Jizerské hory? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Pavlem Novým a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio