Nymburští basketbalisté se řeckým peklem pohltit nenechali

16. listopad 2011

Basketbalisté ČEZ Basketball Nymburk mají za sebou úspěšný vstup do Euro Cupu. Pověstné řecké peklo je nepohltilo. Domácí Aris Soluň porazili 64:55 a v souboji dvou papírových favoritů skupiny potvrdili, že to s postupem do další fáze soutěže myslí naprosto vážně.

Neusmaží se nymburští basketbalisté v řeckém pekle? To byla asi nejčastější otázka, kterou si příznivci středočeského klubu před vstupem českého mistra do nového ročníku Euro Cupu pokládali. Nymburk dal jasnou odpověď - NE!

„Nebáli jsme se. Věděli jsme, že se soupeři v domácí lize moc nedaří a diváci jej moc nepodporují. Bylo jasné, že nepřijde plná hala. Ale může být zajímavé, když sem přijede třeba Panathinaikos, protože taková derby mají vždycky zajímavou a bouřlivou atmosféru. Na Euro Cupu jsme to ale ani nečekali,“ svěřil se Petr Benda.

Přestože do haly si našly cestu odhadem pouhé dvě tisícovky diváků, bylo i tak jasné, kdo je domácí. Z pohledu nymburských basketbalistů bylo důležité, aby tlaku publika nepodlehli. I Michal Křemen ví, jak těžko se proti takové přesile hraje.

„Myslím, že v téhle hale stačí i stovka lidí, je tu zvláštní akustika. I dnes to bylo neuvěřitelné, lidi hulákali celý zápas.“

A to doslova. Ovšem mohlo být i hůře. Dokládají to slova Pavla Pumprly, s patnácti body nejlepšího střelce zápasu.

„Nebylo to tak hrozné, fanoušci vesměs fandili, pískalo se jen málo. V takovéhle atmosféře se hraje ještě dobře.“

Vadit ale může jiná věc. V Řecku si nedělají žádný problém s kouřením. Ani v hale během zápasu.

„Na začátku při rozcvičování jsem něco cítil, když kouřili v prvních řadách. Při zápase mi to už ale nepřišlo.“

Zkrátka v Soluni na nymburské hráče nevyzráli. Středočeši si prakticky po celé utkání drželi od soupeře odstup a domácímu Arisu nedali šanci pomýšlet na dobrý výsledek. Je to ale pouze první krok. Za týden čeká Nymburské v Pardubicích nizozemský Groningen a výhru bude třeba potvrdit.

autoři: ppe , tej
Spustit audio