Tváře Česka. Výstava fotografa Herberta Slavíka zachycuje slavné osobnosti od 80. let po současnost

Výstava Tváře Česka přináší výběr více než 100 fotografií z volné tvorby Herberta Slavíka. Držitel řady českých i mezinárodních prestižních cen se dlouhodobě profiluje především jako portrétní fotograf. V průběhu let zachycuje osobnosti, s nimiž se setkává jako dokumentarista; přátele, osobnosti významné a všeobecně známé, i ty, jejichž životní osudy zůstaly před zraky veřejnosti skryty. 

Charakteristickým rysem autora je schopnost zachytit objektivem fotoaparátu výraz, emoce i příběh. Diváci tak získávají nejen estetický zážitek, ale také vhled do duší a životů umělců, herců, politiků, či sportovců. Tváře se stávají zrcadlem naší doby, kronikou událostí a pamětním albem pro příští generace.

Výstava se koná u příležitosti 25. výročí vzniku České republiky od 1. do 30. července 2018 v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze. Otevírací doba galerie je od 10:00 do 19:00.

Výstava je rozdělena do několika tematických okruhů (Setkávání, Na cestě/Hosté, Události 1989, Stylizované portréty a Hry), z nichž každý je uveden autorovým komentářem.

Nejnovější články