Nemůžeme vyskočit ze dna na vrchol, tlumil rozpaky po další porážce Slavie trenér Beránek

13. září 2014

Z obdivovaného ligového překvapení je rázem tým s prachbídnou aktuální formou. Fotbalisté Slavie prohráli doma v Edenu 1:3 s Brnem a z posledních pěti soutěžních zápasů čtyřikrát odešli poražení. Místo létání v oblacích z vedení tabulky Synot ligy čeká teď fanoušky červeno-bílých zase trocha reality. Ostatně trenér Miroslav Beránek tušil, že tahle chvíle přijde, a proto se snažil euforii tlumit.

„Do konce podzimu se ukáže, jak na tom jsme. Asi není možné vyskočit během tří měsíců z úplného dna až na samotný vrchol. Bylo by to divné a nevypovídalo by to o kvalitě Synot ligy,“ vysvětloval Miroslav Beránek.

Slavia má zatím nahráno, a tak si trenér vršovického klubu takhle shovívavý přístup může i po třetí porážce v soutěžním utkání za sebou může dovolit.

Už potřetí v řadě přitom slávisté prohráli zápas, ve kterém vedli. Bylo to tak v Mladé Boleslavi, v poháru na Žižkově i teď proti Brnu, které vyhrálo na hřišti Slavie poprvé od rozpadu Československa.

„Kluci řešili, jak se o nás psalo, že přijeli turisti z Brna. Možná jsme turisti, ale jsem rád, že jsme si odvezli tříbodový dárek,“ dokazuje brněnský kouč Václav Kotal, že k tomu, aby mužstvo kvalitně motivoval, někdy stačí rozdat hráčům před zápasem noviny.

Nejzuřivěji se nálepce turisty toužil vysmeknout jednadvacetiletý útočník Stanislav Vávra, který dal poprvé v kariéře dvě branky v jednom ligovém zápase, a to mu rozhodčí ještě další dvě neuznali.

„Platit měly všechny, ale aspoň že ty dva góly platily a vyhráli jsme. Před zápasem jsme si říkali, že málo střílíme, a i trenér nás k tomu nabádal, že trávník je prý kluzký, tak ať to zkusíme. V novinách byly články, že do Prahy jedeme jako turisti, ale ukázali jsme, že jsme přijeli loupit,“ raduje se hrdina okamžiku.

autoři: jkb , mau
Spustit audio