Největší show z celého turné! vzpomíná Alvaro Soler na koncert v Česku. Dnes opět vystoupí v Praze

Sofia, La Cintura nebo Manila. Tyto a další hity udělaly ze španělského zpěváka Alvara Solera jednu z největších hvězd latin-popové scény. Velká část jeho fanoušků španělsky vůbec nemluví, odzpívat ale zvládnou desítky skladeb. V pátek ho uslyší i čeští fanoušci na koncertě v pražských Holešovicích!

„Když mi můj tour manažer řekl, že bychom měli uspořádat koncert v Praze, myslel jsem si, že se zbláznil. Říkal jsem mu: vždyť nikdo nepřijde. Nechci hrát pro dva lidi, které si přivezu s sebou. On mě nakonec přemluvil. A pak to byla největší show z celého turné.“

Čtěte také

Takto v rozhovoru pro Radiožurnál Alvaro Soler vzpomíná na svá předchozí česká vystoupení. Přestože znalost španělštiny není v Česku většinovou záležitostí, odzpívat prý fanoušci na pražských koncertech zvládli celé několikahodinové sety. Sám zpěvák z toho byl pokaždé překvapený.

Vícejazyčná deska?

Kromě španělštiny Alvaro Soler ovládá ještě řadu dalších jazyků – například japonštinu, němčinu nebo italštinu. Díky této své univerzálnosti přemýšlí o tom, že jednou natočí vícejazyčnou desku.

V některých skladbách už Alvaro Soler jazyky lehce kombinuje. Například v hitu Manila, který nazpíval společně s Rayem Daltonem, můžete vedle španělštiny slyšet také angličtinu.

Osobně jsem ho předtím neznal, slyšel jsem jen některé jeho písně. Ze začátku ta skladba vůbec nikoho nezajímala a moc se to neuchytilo, ale po čase se z toho stal hit, což nás oba dost překvapilo. A určitě příjemně, přiznává zpěvák.

S Billie Eilish bych spolupracoval rád

Skládání písní s dalšími hudebníky si Alvaro Soler prý velmi užívá. Nebránil by se ani spolupracím s umělci, kteří jsou žánrově výrazně odlišní. Jako třeba autorka melancholických, často až depresivních hitů zpěvačka Billie Eilish.

Alvaro Soler – La Libertad

Byl jsem na jejím koncertě v Berlíně a odcházel jsem nadšený. Bylo to fakt dobré, smekám před ní. Kdyby se do toho chtělo jí, já bych určitě nebyl proti. Mohlo by být zajímavé spojit to, jak vy říkáte, vysluněné ze mě a trochu jejího deštivého, sychravého a upršeného hudebního charakteru. Vznikla by z toho buď duha nebo ještě větší bouřka,“ směje se hudebník.

Některé spolupráce si ale přesto představit nedokáže. Například se zpěvákem Marilynem Mansonem by prý Alvaro Soler nejspíš společnou řeč nenašel. Je určitě zajímavý, ale ani on by si se mnou asi spolupráci moc neužil,“ usmívá se zpěvák.

autoři: Josef Kaňka , vma
Spustit audio

Související