Nadějná tenistka Lucie Havlíčková: Juniorský grandslam už mám, teď chci dosáhnout na ten ženský

29. červenec 2022

Momentálně druhá nejvýše postavená hráčka na juniorském světovém žebříčku ITF Lucie Havlíčková si našla cestu do našeho R-streamu, který máme celý týden přistavený na tenisovém turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce. V pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové se rozpovídala o tom, jak si užívá domácí atmosféru i co jí dovedlo k triumfu na juniorském Roland Garros? Jak teprve sedmnáctiletá naděje českého tenisu vzpomíná na dětství? Užijte si rozhovor.

Lucko, například na juniorském Roland Garros narazíte v pavouku i na české protihráčky. Je lepší hrát proti soupeřkám z Česka nebo z ciziny?

Vždy je lepší hrát proti někomu, koho neznám nebo se s ním vídám málo, protože s českými hráčkami trénujeme společně, bavíme se a jsme i velké kamarádky. Na kurtu pak mezi sebou máme i větší rivalitu a je tak nepříjemné se potkávat, když jsme si lidsky blíže.

Kolik hodin denně strávíte v běžném přípravném období na kurtu a kolik času zabere kondiční příprava?

Na tenisovou část se zaměřujeme denně v intervalu hodiny a půl až tří hodin, záleží to na tom, jestli je v plánu jedna nebo dvě fáze. Na kondiční přípravu pak zbývá zhruba hodinku a půl.

Čtěte také

Na turnaji v Praze jste dokázala vyslat servis až rychlostí 190 km/h. Kde je váš limit?

Určitě se zrychlit ještě o něco málo dá, i když si myslím, že ta rychlost 190 kilometrů za hodinu opravdu stačí. Pokud budeme zavažovat raketu, aby byla těžší, tak to ještě na rychlosti přidá.

Jaké máte sny ve velkém tenisovém ženském světě?

Samozřejmě ty nejvyšší. Když už mám ten juniorský grandslam, tak bych někdy chtěla dosáhnout i na ten ženský. Jsem ochotná pro to udělat víceméně všechno.

Poslechněte si celý rozhovor s nadějnou českou tenistkou. Šťastlivci, kteří získali lístky na finálový víkendový program turnaje Livesport Prague Open, za námi mohou dorazit i k R-streamu přímo v pražské Stromovce. Pro ostatní posluchače Radiožurnálu Sport všechno podstatné zazní v živých vstupech reportéra Davida Prouzy.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.