Mostecké házenkářky snížily stav finálové série, stále věří v titul

20. květen 2014

Házenkářky Mostu stále mohou obhájit český mistrovský titul. Po dvou porážkách musely v dalším finálovém utkání porazit Slavii, a to se jim podařilo. Na domácí palubovce vyhrály 25:20 a dnes mohou celou sérii vyrovnat.

„Myslím, že to byl bojovný výkon a divákům se házená musí líbit. Má nasazení a všechno, co má finále obnášet. Jsem rád, že série není na tři zápasy, a doufám, že nebude ani na čtyři, ale na pět. Finále by si to zasloužilo,“ říká asistent trenéra severočeského týmu Jiří Hanus.

V minulé sezoně vyhrály mostecké házenkářky vše, co se dalo - evropský Vyzývací pohár, interligu i český mistrovský titul. Po včerejším vítězství stále žije šance na obhajobu domácí trofeje.

„Tým je strašně silný. Dokázal to minulý rok jak v poháru, tak v lize. Holky věří, že to dotáhnou do pátého zápasu,“ věří týmu Jiří Hanus.

Mostecké házenkářky ale musí zvládnout ještě dnešní čtvrtý zápas, který, znovu v jejich domácí hale, začíná v šest hodin odpoledne.

„Musíme se dát dohromady. Zregenerovat se, protáhnout a trošku se vyspat, jestli to půjde,“ plánuje mostecká Hana Martinková, se šesti góly nejlepší střelkyně třetího zápasu.

autoři: mva , vman
Spustit audio