Michal Nesvadba: Napsal jsem představení pro dospělé. A v první řadě seděly děti

1. červen 2013

Nejdřív chtěl být klaunem, ale poté ho inspiroval známý francouzský mim Marcel Marceau, a tak se vydal jeho cestou. Dnes je známým průvodcem dětskou Kouzelnou školkou. Víte, o koho jde? O herce Michala Nesvadbu, který byl v sobotu hostem Radiožurnálu a také moderátorky Patricie Strouhalové.

Jak tento herec oslaví Mezinárodní den dětí, který si připomínáme právě 1. června? „Přece s dětmi,“ odpovídá bez zaváhání. „Budu na jevišti, a to od 11 hodin v Pardubicích. Pak se přesunu do Jihlavy,“ popisuje svůj program, který si prý pečlivě plánuje.

Čtěte také

„Mám denní i týdenní plány. Je jasné, že se některé věci různé převalují a pak se pro ně hledá skulinka,“ přiznává opatrně. Přesto se však nevzdává svého kalendáře. „Kdybych na sebe nebyl přísný, tak bych svůj program nezvládl,“ zdůrazňuje.

Vzápětí se zamýšlí nad současným dětským světem, který se od jeho mladých let trochu změnil. „Občas mi některé dítě řekne, že by mě chtělo mít doma,“ uvádí Michal Nesvadba. „Člověk neví, jestli by chtělo kamaráda proto, že v rodině něco nefunguje, nebo je to jen z lásky k energickému kamarádovi,“ dodává.

Michal Nesvadba

Jak Michal Nesvadba prožívá popularitu a z jakého důvodu mu vůbec nevadí? A jak vymyslel představení s lepící páskou? I to si můžete kdykoliv připomenout při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Michalem Nesvadbou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio