Michal Dvořák, hudebník a producent

29. duben 2012

Skutečný audiovizuální zážitek. Na ten by se měli těšit návštěvníci turné Vivaldianno, na které právě vyráží hudebník Michal Dvořák. „Když se někdo vydá na koncert, neměl by jen zavřít oči a poslouchat hudebníky v černé díře. To podle mě do dnešní doby nepatří,“ soudí Michal Dvořák, který na projektu Vivaldianno spolupracuje s houslistou Jaroslavem Svěceným.

Doma má hned několik českých slavíků a také pár cen České hudební akademie. Složil hudbu k filmům, jako je Amerika nebo Zapomenuté světlo. Zkomponoval znělku mistrovství světa v hokeji pro rok 2009. Loni spolupracoval na spotu k 50. výročí založení Amnesty International. Mimo jiné byl i členem jedné z nejpopulárnějších českých polistopadových kapel Lucie.

Nedělní host Václava Žmolíka má zkrátka za sebou mnohé. Jedním z řady jeho projektů je i Vivaldianno, v jehož rámci pracuje s díly autorů, jak jsou Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi nebo Johann Sebastian Bach, a dává jim moderní, rockovější nádech.

„Vivaldianno je můj uskutečněný hudební sen,“ přiznává Michal Dvořák. „Ve chvíli, kdy jsem dostal volno ve skupině Lucie, jsem měl ze dne na den najednou zcela volný diář na dlouhou dobu dopředu. Ve finále jsem zjistil, že to zřejmě byla má největší příležitost v životě. Tehdy přišlo Vivaldianno.“

Proč jej ve chvíli, kdy se rozhodoval, co dál, tolik oslovila barokní hudba? A jak se dostal ke spolupráci s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným? Také to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Michalem Dvořákem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio