Máničku a Lízu Simpsonovou se snažím odlišit, říká ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka

6. prosinec 2014

Co dělají Spejbl, Hurvínek, Mánička, bábinka a pes Žeryk? Mají pěkně napilno, prosinec je pro ně totiž velmi náročný. „Hrajeme třikrát denně a nikdo si neuvědomuje, jak je to fyzicky náročná práce. Dělá mi ale radost, že divadlo je tak oblíbené,“ pochvaluje si ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová, která v Hostu Radiožurnálu oslavila své sedmdesáté narozeniny.

„Splnila se mi velká touha, hrávali jsme vždycky i pro dospělé, byli jsme hodně hubatí, a když nastala éra, kdy se vše mohlo, tak ten zájem upadl,“ podotýká s tím, že nyní mají stále vyprodáno.

Přiznává také, že divadlo její život pohltilo. „Vždy jsem si myslela, že mám osobní život, a pak profesi. Ale zjistila jsem, že mám profesi, do které se občas snažím dostat osobní život,“ usmívá se.

Kromě bábinky a Máničky propůjčila svůj hlas i Líze ze seriálu Simpsonovi. „U Máničky jsem svobodná, u dabingu je to jinak, vyplňujete, co je dané, pro hereckou práci toho času tolik nezbývá,“ říká s tím, že někdy je pro ni problém obě holčičky odlišit, aby nebyly stejné.

Jak náročná je práce s dřevěnými loutkami? Jaké je dnešní dětské publikum v porovnání s minulostí? A proč je Hurvínek pořád oblíbený? I to jste se mohli dozvědět v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio