Máme podobný život jako zdraví, jen řešíme víc komplikací, říká šéfka Sportovního klubu vozíčkářů

18. prosinec 2020

V jednadvaceti letech se jí při autohavárii obrátil život naruby, zůstala ale aktivní. Michaela Krunclová dnes vychovává dospívající dceru a šéfuje Sportovnímu klubu vozíčkářů v Praze. „Jsme skvělý tým, snažíme se sportovat v co největší šíři. Aby lidé mohli vypadnout z domova, zasportovat si a s tím se vrátit do života,“ říká.

Pražský klub sportujících vozíčkářů se věnuje rekreačním sportům i těm na vrcholové úrovni. „Třeba orientační závod. Ten není o rychlosti pohybu v terénu, ale rychlosti v myšlení. Naše členka poráží i zdravé lidi,“ říká Krunclová.

„Nerozdělovala bych lidi na zdravé a s handicapem. Je to dost podobné, jen řešíme víc komplikací,“ dodává.

Jak se žije lidem s fyzickým handicapem dnes? Který sport je pro vozíčkáře, který nesporuje, nejlepší do začátku? Poslechněte si celé Hovory.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.