Malby, grafiky i kresby... Výstava v Hluboké nad Vltavou představuje dílo Kamila Lhotáka

30. srpen 2019

Libor Šteffek se už dvacet let věnuje dílům malíře a grafika Kamila Lhotáka. Napsal několik monografií a byl kurátorem řady výstav. Ta poslední je nejrozsáhlejší. V Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou představuje tvorbu Kamila Lhotáka od třicátých let až do konce jeho tvůrčí aktivity. Nejenom o výstavě, ale i o osobnosti Kamila Lhotáka mluvíme s Liborem Šteffkem.

Návštěvníci mohou zhlédnout nejen naprosto mimořádné množství vystavených položek, ale i některé z věcí, které sám Kamil Lhoták velmi často používal, jako například jeho motocykl Douglas 350 nebo kolo Hetchins. K vidění jsou i studentské časopisy Auto-Moto zpravodaj či Astra, které Kamil Lhoták spolu se svými spolužáky z gymnázia vlastnoručně psal a ilustroval, či třeba jeho malířský deník s poznámkami.

Komentované prohlídky jsou plánované na 7. září a 5. října 2019 s počátkem vždy v 15 hodin, kdy zájemce provede přímo kurátor výstavy Libor Šteffek. Se zářijovým datem prohlídky pak bude spojena i předpremiéra zkrácené verze filmového dokumentu o Kamilu Lhotákovi, který se již několik měsíců natáčí.

Spustit audio