Majitel Kladna Jágr tuší, že boj o návrat do extraligy nebude snadný

11. září 2014

Hokejista Jaromír Jágr už počítá dny, které mu schází k návratu do zámoří. Nevynechá ale jedinou příležitost, aby na vlastní oči viděl v akci své Kladno. Radost mu Rytíři ve druhém kole prvoligové soutěže rozhodně neudělali, v Benátkách nad Jizerou prohráli 0:2.

Kladenští Rytíři v prvním kole vyhráli 5:1 v Mostě, v Benátkách to měli těžší. Domácí, působící jako farma extraligového Liberce, se vydali ze všech sil a nakonec slavili zaslouženou výhru.

Jágr jako šéf klubu se snažil na mužstvo působit společně s trenéry Čelanským a Kopeckým. Víc ho to ovšem táhlo na led.

„Hráči mají daleko větší možnost zápas ovlivnit. Na druhou stranu vím, že není jednoduché hrát proti komukoli. Dokážu se do hráčské role vžít,“ uvedl po utkání majitel kladenského klubu. Do řeči mu rozhodně nebylo, nejen kvůli výsledku.

Benátecký stadion si totiž přívlastek zimní skutečně zaslouží. „Na trénincích máme zimu pořád, teplota se pohybuje kolem pěti šesti stupňů. Byli jsme na to zvyklí,“ podotýká Jágr.

Ve středočeském derby se Kladenští přesvědčili, že prvoligová soutěž pro ně nebude jednoduchá. Každý protivník se proti bývalému extraligovému celku chce vytáhnout.

Reputaci si Rytíři mohou napravit v Ústí

„V první lize hrají týmy, které jsou farmami extraligových klubů. Je tady spousta hráčů na úrovni extraligy a bojují o místa. Žádný soupeř nebude slabý, jsem rád, že takové zápasy jsou. Hráči si aspoň uvědomí, jak bude těžké se vrátit,“ má jasno Jágr, který z porážky nedělal tragédii.

Hráče v kabině nekritizoval. „Sice jsme prohráli, ale nemám k nim jedinou výčitku. Odevzdali maximum, sami můžeme vidět, že každé utkání bude těžké. Zvlášť když budeme cestovat,“ říká 42letý útočník New Jersey Devils.

Hokejisté Kladna si mohou napravit reputaci v sobotu, kdy je čeká duel v Ústí nad Labem. Na domácím ledě se Rytíři kvůli rekonstrukci stadionu představí až ve druhé polovině základní části první ligy.

autoři: ppe , Petr Hašek
Spustit audio