Lyžování mě musí bavit, vysvětluje Ondřej Bank, proč není jeho cílem vyhrát mistrovství světa

13. říjen 2014

Po všech možných zraněních a dalších komplikacích si Ondřej Bank konečně nemá na co stěžovat. Daří se mu a snad je i fit. Ale náš nejlepší sjezdový lyžař nechce nic zakřiknout ani přecenit. Teď se chce hlavně sportem bavit.

Ondřej Bank si poslední dobou nemá na co stěžovat. Po třech letech stál opět na stupních vítězů, když vyhrál superG v Chile. „Věci jdou docela dobře,“ usmívá se nejlepší český reprezentant ve sjezdovém lyžování.

Po náročné letní přípravě věří, že se mu podaří získat dobrý základ do zbytku sezóny. „Zatím se však nedá odhadnout, jakou mám formu,“ upozorňuje Ondřej Bank.

Chci být v nejlepší desítce Světového poháru, má jasno Ondřej Bank

Vítězství v superG v Chile nepřeceňuje. „Závod byl kvalitní, byla to dobrá příprava, ale ze světové špičky tam jezdí třeba jen šest sedm závodníků,“ připomíná skromně český sjezdař.

A jaké cíle tedy Ondřej Bank, který jezdí několik disciplín najednou, má? „Asi by bylo chytřejší jezdit jednu dvě disciplíny, ale nebavilo by mě to. To už je spíš dril než sport. Když se mě někdo ptá na motivaci, co mám, tak já nechci vyhrát třeba mistrovství světa, ale chci být v nejlepší desítce Světového poháru, což je možná trochu divné. Lyžování mě však musí pořád bavit,“ vysvětluje Ondřej Bank.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: mjp
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.