Lucie Výborná zahájí už 16. ročník sbírky pro Světlušku. Z rozhlasového studia přímo na pražském Andělu

4. září 2018

Až budete 5. a 6. září procházet pražským Andělem, nelekněte se. Možná kolem vás bude přetykadlováno víc než jindy. Právě na Andělu totiž 5. září začíná další ročník populární sbírky pro Světlušku. A chybět u toho nebude Lucie Výborná ani další z oblíbených rozhlasových osobností.

Celorepubliková sbírka pro Světlušku se letos koná už pošestnácté, a to od 10. do 14. září po celé České republice. Už pár dní předtím, konkrétně 5. září, to ale všechno vypukne na pražském Andělu. A ve velkém stylu.

Světluška startuje ve středu 5. září 

Přímo na místě bude během celého dopoledne i rozhlasové studio. V něm si Lucie Výborná mezi devátou a desátou popovídá s hercem Romanem Zachem. A do rozhovoru se budete moct zapojit i vy se svými dotazy. 

Čtěte takéPodívejte se na podrobný program sbírkových dní

V deset hodin na moderátorském křesle v našem přenosném studiu Lucii Výbornou nahradí Petr Král, který po jedenácté hodině vyzpovídá ředitelku Nadačního fondu Světluška Gabrielu Drastichovou. Předtím ale přesně v 10:10 Xindl X představí svou novou píseň, kterou složil speciálně pro Světlušku.

Celorepublikové Sbírkové dny Světlušky proběhnou v termínu 10. až 14. 9. 2018 a zapojí se do nich obdivuhodných 7000 dobrovolníků. Lidé budou moci podpořit Světlušku nákupem oblíbených černých zubních kartáčků, tykadel, náramků či píšťalek.
Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu ČRo

Osobnosti i doprovodné akce

Kromě Lucie Výborné se na pražském Andělu můžete těšit například na Jana Kovaříka, Jana Smetanu, Míšu Maurerovou, Igora Orozoviče nebo Martina Krause. Osobnosti budou vždy ve dvojici s nevidomými pomáhat v ulicích s prodejem sbírkových předmětů Světluška.

Ve čtvrtek 6. září mezi 13. a 14. hodinou pak na Anděl přijdou akrobati na chůdách z Long Vehicle Circus a mezi 17. a 18. hodinou zahraje staropražské písničky nevidomý hudebník Miroslav Orság.

Spustit audio