Odhodlaní dobrovolníci naplnili pokladničky v ulicích celého Česka

6. listopad 2020

Světluščí dobrovolníci vyrazili letos do ulic ve sníženém počtu. I přes nepříznivou situaci se však nakonec do Sbírkových dnů Světlušky zapojilo na 3700 dobrovolníků a 239 institucí, mezi nimiž byly střední školy, školky, základní školy, zájmové organizace, spolky, jednotlivci. Celkem 2,7 milionů korun se nám díky vaší přízni podařilo na ulicích celého Česka vybrat i v době, která osobnímu kontaktu nepřála.

Ještě aktivněji než obvykle se letos zapojil i náš světluščí tým, celý sbírkový týden svítil vždy jeden den v jednom z českých měst. Nejen samotné dobrovolníky s novými pokladničkami a tykadly, ale přímo naše Světlušky jste tak mohli potkat na Andělu, v Hradci Královém, Českých Budějovicích, Liberci a Plzni.

Vybrané prostředky přerozdělíme nevidomým slabozrakým jednotlivcům a neziskovým organizacím, které prostřednictvím svých služeb pomáhají těžce zrakově postiženým po celém Česku k samostatnosti a soběstačnosti.

Poděkování partnerům Světlušky:

Laskavé díky patří společnosti Herbadent a Kaufland, partnerům Světlušky, společnostem Dachser a DPD, které sbírkové předměty pro dobrovolníky zabalí a rozvezou po celém Česku, a společnosti Model Obaly, které nám už roky dodává světluščí pokladničky a misky na sbírkové předměty.

 

 

Spustit audio