Druhý zářijový týden ovládnou Světlušky

1. září 2020

Náctiletí dobrovolníci vyrazí během Sbírkových dní Světlušky od 7. do 11. září znovu do ulic. Poprvé se k nim přidá i náš světluščí tým, který bude od pondělí do pátku svítit vždy jeden den v jednom z českých měst. Sbírkový týden odstartujeme na pražském Andělu, následně se Světlušky přemístí do Hradce Králové, Českých Budějovic, Liberce a Plzně.

Protože stávající epidemiologická situace osobnímu kontaktu příliš nepřeje, potkáte naše dobrovolníky v ulicích v nižším počtu, opět však v černých a žlutých tričkách s novými pokladničkami a tykadly. Pokud byste tedy náhodou na žádnou světlušku v ulicích nenarazili, a i přesto chtěli přispět nevidomým a slabozrakým, můžete tak učinit online. Stačí mrknout na náš e-shop, kde najdete další sbírkové předměty, jimiž uděláte dvojí radost, nebo přispívat pravidelně na darujme.cz/svetluska. A co si budete moct koupit od dobrovolníků přímo v ulicích?

Zubní kartáček (100 Kč)
Karty „Prší“ (50 Kč)
Peněženka (50 Kč)    
Papírová tykadla (30 Kč)

Nejméně polovina z ceny každého předmětu putuje do veřejné sbírky Světluška na přímou pomoc nevidomým a slabozrakým. Zbylá částka pokryje náklady spojené s nákupem předmětu a realizací sbírky. Proto za dva prodané kartáčky můžeme pro zrakově postiženého člověka pořídit hodinu osobní asistence nebo průvodcovských služeb. A čtyřicet prodaných tykadel už vydá na jednu hodinu zrakové terapie.

Jen díky podpoře jednotlivců a firem máme možnost zrakově postiženým usnadnit život a pomoci k větší samostatnosti. Z peněz, které doputovaly do světluščí sbírky, jsme mohli podpořit například malého Honzíka, jemuž jsme pomohli s výcvikem čtyřnohé psí asistentky Týny. Paní Eva může díky nové kamerové lupě snadněji číst a zrakově postižená maminka Bára se díky pomoci asistentky dokáže postarat o své dvě holčičky i tam, kam její oči nedohlédnou,“ vysvětluje ředitelka Světlušky Gabriela Drastichová, kde přesně peníze pomáhají. Pokud můžete, přispějte i letos zakoupením sbírkového předmětu a pomáhejte nám tvořit další příběhy vybraných peněz.

Poděkování partnerům Světlušky:

Laskavé díky patří společnosti Herbadent a Kaufland, partnerům Světlušky, společnostem Dachser a DPD, které sbírkové předměty pro dobrovolníky zabalí a rozvezou po celém Česku, a společnosti Model Obaly, které nám už roky dodává světluščí pokladničky a misky na sbírkové předměty.

Spustit audio