Lenny už zná vrchol italské hitparády. Nejlepší nápady jí přicházejí ve sprše

14. březen 2017

Ve čtyřech letech poprvé usedla ke klavíru, v jedenácti složila první písničku a v šestnácti už potřebovala první kapelu. V Londýně plánovala zpívat na ulici, nakonec vystudovala obor písničkářství. Na profesionální dráhu zpěvačky se vydala před několika lety, záhy její píseň Hell.o shlížela z vrcholu italské hitparády. Českým fanouškům představuje své novinky na aktuálním turné. Hostem Lucie Výborné byla Lenny.

„Muzika mě dostala na tak neskutečná místa, ať už je to cena Anděl nebo vystupování na britských festivalech a v italském rádiu – to jsou momenty, kdy si uvědomím, že muziku musím dělat na full time job,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Nápady na skládání písniček k Lenny přicházejí v neočekávaných momentech – ve sprše, u piana, když jede v autě na koncert, v tramvaji. Po ruce se snaží mít mobil, aby nápad mohla „šuškat“ do rekordéru. „Z ničeho nic se mi vybaví melodie, na kterou složím text, nebo přijde obojí dohromady,“ popisuje.

Na vrcholu italské hitparády zůstala s písní Hell.o celý únor. Natočila ji pro nezávislé italské vydavatelství, teď už o její tvorbu mají zájem i velké společnosti. „Kdyby té písničce tolik nevěřili, tak daleko by se nedostala,“ přiznává Lenny.

Nápad doprovázet na koncertech svou matku Lenku Filipovou vznikl na australském turné pro tamní české publikum. „Mamka říkala, že dostala nápad, že když tak ráda zpívám a hraju na piano, mohla bych si to vyzkoušet i s ní,“ vzpomíná.

Naučila se celý její repertoár, který v Austrálii hrála a dodnes mají krásný zážitek. Spolupráci si zopakovaly i v Kanadě a ve Vietnamu. „Hodně jsme cestovaly a hrály spolu,“ říká s tím, že pro obě dvě je muzika jedna velká emoce, které je spojí a pohladí po duši, za dobrých i špatných situací.

V životě Lenny nechyběly ani rebelské okamžiky. Jeden z těch největších byl nápad nechat se tetovat. Její rodiče ji přitom, jak sama říká, vůbec nerozmazlovali, neměla nejnovější telefony ani hračky. „Byla jsem vždycky trošku retro,“ usmívá se.

Audio záznam všech rozhovorů si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autoři: lvb , prh
Spustit audio