Květák. Zázračná zelenina, kterou využijete do posledního listu
30. leden 2016
Sezóna květáku tu sice právě není, ale vzpomeňte si na náš seriál, až se vám „karfiol“ dostane do ruky. Květák je totiž ten druh zeleniny, ze kterého nezůstává žádný odpad a celý může skončit jak v hrnci nebo na pánvi, tak v žaludku.
„Květák se dá zpracovat opravdu celý, včetně listů nebo košťálu,“ říká šéfkuchař pražské restaurace V zátiší, který sbíral zkušenosti po celém světě.
Hlavní jídlo, polévka i chipsy. Na to všechno využijete květák. Poslechněte si celou reportáž a zjistěte, jak na to!
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Ve věku 46 let zemřela horolezkyně Klára Kolouchová. Pokoušela se zdolat pákistánskou horu Nanga Parbat
-
Turisté by se na Krétu mohli vrátit, ale je tam spálená zem. Problém požárů v Řecku trvá, říká novinářka
-
Bouřky řádí na Moravě i jihu Čech, na východě země jsou extrémní vedra
-
Začínal v prodejně kol, dnes dělá mechanika týmu Visma. ‚Není to jen o čekání na defekt,‘ říká Červenka