Končí Ondřej Bank s kariérou? Vezmu si měsíc na rozmyšlenou a uvidím, odpovídá známý lyžař

17. únor 2015

Lyžař Ondřej Bank zažil na mistrovství světa ve Spojených státech ošklivý pád. Po návratu do Česka ho však víc bolí duše než tělo, jak ostatně sám uznal v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Sezónu, kterou nedokončil, nastartoval velmi dobře. Jenže Ondřej Bank přemýšlí i o konci kariéry. „Říkal jsem si, že by to mohla být moje poslední sezóna,“ potvrzuje tento 34letý závodník. Rozhodnutí podle svých slov nechal na osudu a ten mu v rozhodnutí nijak nepomáhá. „Rozhodl jsem se, že když na tom budu dobře, budu pokračovat. A ono to dopadá tak napůl,“ přibližuje.

Otázku, zda bude lyžovat i v následující sezóně, proto nechává otevřenou. „S potlučenou hlavou a mozkem nechci dělat takové vážné rozhodnutí,“ odpovídá Ondřej Bank s tím, že si vezme měsíc na rozmyšlenou a uvidí. Mistrovství světa nebo jiné soutěže nepovažuje za hlavní motivaci. „Láká mě lyžování a schopnost jezdit rychle,“ přibližuje.

Když v pět hodin ráno vyráží na kopec, často se mu v hlavě víří myšlenka, proč to celé dělá, ale po nějaké době si uvědomí, že je na horách, což vůbec není špatné. Sjezd navíc považuje za zvláštní disciplínu. „Na konci trati je pozornost jiná. Proto jsou poslední pasáže nejzákeřnější,“ přibližuje. A zatímco v autě můžete zabrzdit a zastavit, v závodě se tělo někdy dostane do stavu, kdy už zabrzdit nejde. „To si uvědomíte až později, protože jste tlačeni atmosférou závodu,“ popisuje Ondřej Bank.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio