Koncertem v Karlových Varech vrcholí turné Russella Crowea, koncert je zdarma, láká mluvčí MFF Karlovy Vary

30. červen 2023

Před hotelem Thermal v Karlových Varech je už připravený červený koberec – večer začíná 57. ročník filmového festivalu. Nabídne celkem 143 hraných a dokumentárních filmů, řadu koncertů a setkání s tvůrci. Radiožurnál má na festivalu tým reportérů a přímo z kolonády budeme denně vysílat Dopolední Radiožurnál s Janem Pokorným i část odpoledne s Hankou Shánělovou a naším filmovým kritikem Pavlem Sladkým. Do Karlových Varů zve mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Na festivalu už je třetím dnem hlavní hvězda – oscarový herec Russell Crowe. Kde všude se s ním fanoušci můžou setkat?

Čtěte také

Oficiální program Russella Crowea začíná dnes v podvečer, přijede na červený koberec před hotel Thermal na slavnostní zahájení, tam převezme cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, je to nejvyšší ocenění, které udělujeme významným osobnostem světového filmu.

Z toho vyhlášení bude spěchat do zákulisí, bude se připravovat na koncert se svou kapelou Indoor Garden Party, koncert začíná asi v 22:30 až 22:45. Vystoupení je pro veřejnost zdarma, zveme návštěvníky, hosty, obyvatele Karlových Varů. Je to unikátní možnost vidět zdarma takový koncert, završuje tím evropské turné a vrcholí v Karlových Varech. Při jedné z posledních písniček proběhne ohňostroj, na který všichni návštěvníci a obyvatelé Karlových Varů každý rok čekají.

Před ním zahraje u Thermalu i britská kapela Morcheeba. Opravdu může přijít kdokoli a nepotřebuje žádnou vstupenku?

Nepotřebujete žádnou vstupenku. Chceme zahájení festivalu oslavit s diváky, publikem, místními. Zavedli jsme tradici festivalových zahajovacích koncertů, které jsou pro veřejnost zdarma. Kdyby to bylo někomu málo před Thermalem – Morcheeba a Russell Crowe, může si odskočit na vřídlo do Mattoni Life Baru, kde bude mít koncert také pro veřejnost zdarma Vojtěch Dyk se svým autorským projektem D. Y. K.

Už zhruba za půl hodiny začne promítání prvního filmu... Jak to je s nákupem festivalových pasů? Pořád je ještě možné si je koupit a na festival přijet?

Festivalové pasy se začaly prodávat už včera v omezeném množství na dvou pokladnách, ode dneška od 9 hodin jede komplet flotila pokladen, které jsou u hotelu Thermal, u hotelu Pub jsou i ve stanovém městečku. Festivalové pasy se mohou kupovat stále a na ně si mohou držitelé vyzvedávat vstupenky na první dva festivalové dny. Vstupenky uvolňujeme ve dvoudenních cyklech, aby se nestalo, že všechny vstupenky zmizí, a ti, kdo by přijeli třeba v půlce týdne, už by neměli šanci žádný lístek do kina dostat.

Na příští středu chystá Radiožurnál pro posluchače i další překvapení. Sledujte karlovarský festival s námi!

autoři: Petr Král , vma
Spustit audio

Související