Koleno, rameno, bok. Slovák Čišovský střílí netradiční góly

31. červenec 2013

Úkolem obránců je přirozeně i ve fotbale bránit, ale někteří s gustem fušují do řemesla i svým kolegům z útoku. V tallinnském zápase třetího předkola Ligy mistrů proti estonskému šampiónovi to stoprocentně platilo pro dvojici stoperů Viktorie Plzeň. Snaživý, ale slabý tým Nõmme Kalju sestřelili Marián Čišovský a Lukáš Hejda, kteří se při výhře 4:0 podělili o tři vstřelené branky.

Před výkopem zněla stadionem známá melodie ze seriálu o Růžovém panterovi, kterého fanklub estonského mistra přijal za jakéhosi patrona. Z plzeňského mužstva to inspirovalo zejména Mariána Čišovského, který si zahrál na inspektora Clouseaua a brzy vypátral způsob, jak překonat soupeřovu obranu. Slovenský stoper nakonec utkání rozhodl prvními dvěma brankami na začátku obou poločasů.

„Všichni si dělali srandu, že dal gól jednou kolenem a jednou ramenem a málem ještě jednou bokem… Ale je to i o štěstí, že tě to trefí, a o tom důrazu, že tam jsme,“ utahuje si z Čišovského a zároveň ho chválí plzeňský kapitán Pavel Horváth.

A pobaveně se na dva Čišovského zásahy tvářil i kouč Pavel Vrba, který v nadsázce přisoudil obráncovu produktivitu bakteriím.

„Na Čišovského šla angína, tak doufám, že na něj půjde před každým zápasem a dá v každém utkání tři góly… Samozřejmě je to trochu i štěstí, když se to k němu několikrát odrazí, takže to pak hraje různými částmi těla. Ale vzhledem k tomu, že v minulé sezoně tak dával góly v Hradci Králové, jsme zvyklí, že to střílí tělem. Akorát se ho vždycky musíme zeptat, která to bude.“

Stopeři Čišovský a Hejda (vzdálenější v červeno-modrém) zvládli ubránit nulu i dát tři góly

Sám Čišovský se žertům shovívavě usmíval, branky podobného ražení střílí vcelku pravidelně, a tak je na takové reakce zvyklý. Nevadilo mu ani to, že mu svou tečí v nastaveném čase možná ukradl třetí gólový zápis stoperský kolega Lukáš Hejda. A konec konců, víc než střelecké úspěchy ho těšilo, že zvládl to, kvůli čemu je na hřišti především.

„Víc mě těší nula, že Matúš nepustil gól a že mu zase stoupne sebevědomí, stejně jako nám všem. Je to dobrý výsledek do odvety.“

Což je možná nemístně slabé slovo, pokud nepřijde ostudný kolaps českého mistra, bude odveta za týden v Plzni formalitou.

autoři: jkb , tej
Spustit audio