Kladno chce odčinit debakl z Boleslavi, Chomutov navázat na výhru nad Olomoucí

28. březen 2014

Odlišný vstup do baráže prožily extraligové celky. Zatímco Chomutov si poradil s Olomoucí, Kladno narazilo v Mladé Boleslavi. Dnešní vzájemný souboj tak bude hlavně pro kladenské Rytíře velice důležitý.

Jejich přemožitel z prvního kola barážové soutěže však nechce vysoké vítězství přeceňovat.

„Máme tři slova, která si říkáme. Jedno z nich je pokora. Stalo se něco zajímavého, ale z celkového hlediska s jedním zápasem z baráže nikdy nikdo nepostoupil. Takže se zase moc podstatná věc nestala,“ říká trenér Mladé Boleslavi Marián Jelínek.

Jeho tým bude chtít dnes navázat na výsledek s Kladnem výhrou nad Olomoucí, která v prvním duelu sice prohrála v Chomutově, ale rozhodně nebude odevzdaným soupeřem.

„Kluci, co tady byli loni, jsou zkušenější. Ví, na čem jsme. Je to jenom v palicích, není to o nohách, není to o taktice. Když se dáme do kupy, tak budeme úplně někde jinde,“ je přesvědčen brankář Olomouce Tomáš Vošvrda. Někde jinde by určitě chtěli být i hráči Kladna, které čeká domácí zápas s Chomutovem.

„Musíme se vyburcovat a zároveň se i zklidnit. Udělali jsme pár individuálních chyb, z kterých se musíme poučit. Zažil jsem to i ve Švédsku, kdy jsme první zápas prohráli a pak šest utkání v řadě vyhráli. Je to jenom jeden zápas. Chtěli jsme samozřejmě bodovat, ale nepodařilo se,“ vrátil se k nepovedenému startu do baráže kladenský bek Libor Procházka.

„Věřím, že k domácímu zápasu přistoupíme úplně jinak. Nesmíme hrát s obavou, ale s nadšením, jako hrála Boleslav. To je celý,“ dodal recept na úspěch obránce Rytířů.

Čtěte také

Tak jednoduché to ale nebude. Kladno se letos v extralize utkalo s Chomutovem celkem šestkrát a pouze jednou se z výhry radoval domácí celek. Navíc Piráti výhrou nad Olomoucí získali pro další zápasy potřebné sebevědomí.

„Kdybychom měli nula bodů, tak by to veselé asi nebylo. Takhle se můžeme trochu uklidnit a jít na Kladno sebevědomí. Gólman začapal, beci hráli výborně, my jsme jim pomáhali. S tímhle hokejem musíme odehrát celou baráž,“ říká útočník Chomutova Vojtěch Kubinčák.

Chomutov vyjede na kladenský led v 18 hodin, o půl hodiny dříve začne utkání Mladá Boleslav - Olomouc.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio